Skip to main content

Zoek hier jouw studenten informatie!

De leukste studentenwijken in Utrecht

Utrecht is een superleuke stad om te wonen tijdens je studententijd. De verschillende wijken hebben elk hun eigen karakter en charmes. Maar wat zijn nou de leukste wijk om als student te wonen? Wij zetten de leuke studentenwijken in Utrecht op een rijtje!

Binnenstad Utrecht

De Domtoren, de Oudegracht, de leuke winkels en de talloze leuke restaurantjes en cafeetjes: je vindt ze allemaal in de binnenstad! Het centrum is dan ook één van de leukste studentenwijken in Utrecht. Ook niet onbelangrijk: na het uitgaan kun je kruipend naar huis en de meeste studentenverenigingen zijn in de binnenstad gevestigd. Naar de meeste hogescholen en faculteiten van de universiteit is het maximaal 15 minuten fietsen vanuit de binnenstad.

Rivierenwijk

De Rivierenwijk ligt in het zuidwesten van de stad. De bekendste en grootste straat in deze wijk is de Rijnlaan. In de Rivierenwijk staan veel verschillende soorten huizen. Er zijn veel supermarkten te vinden, wat natuurlijk altijd handig is. Daarnaast ben je snel in het centrum. De Uithof is daarentegen wel een stukje fietsen. Dit kost je ongeveer 20 tot 25 minuten.

KANALENEILAND

Naast de Rivierenwijk ligt Kanaleneiland. Deze wijk is een beetje berucht, maar blijft toch vrij populair onder studenten. Kanaleneiland bestaat uit veel hoogbouw. Of dit nog lang zo blijft, is nog maar de vraag. Er zijn namelijk veel plannen om de wijk te vernieuwen. Over het algemeen is het goedkoper om in Kanalenwijk te wonen dan in de andere wijken die we hier noemen. De wijk ligt wel iets verder van het centrum én de Uithof vandaan dan de Rivierenwijk.

ZUILEN

Als je vaak college hebt op de Uithof, is Zuilen niet de perfecte wijk. Een voordeel is wel dat er vrij veel studenten wonen en de kamers best betaalbaar zijn. Daarnaast kun je gebruikmaken van het treinstation in Zuilen, waardoor je razendsnel in het centrum bent.

VOGELENBUURT

In het noordoosten van Utrecht ligt de Vogelenbuurt. De kamers zijn hier over het algemeen wat duurder dan in de eerder genoemde wijken. Daar staat wel tegenover dat de ligging voor een student ideaal is! Het centrum is dichtbij en als je een beetje doorfietst, ben je binnen 15 minuutjes op de Uithof.

LOMBOK

Lombok is een levendige wijk dicht bij Utrecht Centraal. De wijk is erg multicultureel en vooral bekend van de grote moskee en de Kanaalstraat. De gemiddelde afstand tot een supermarkt is slechts 200 meter en het centrum is ook erg dichtbij. Er zijn daarnaast veel andere winkeltjes en kleine cafeetjes te vinden.

TUINWIJK

Ook vanuit Tuinwijk ben je binnen een paar minuten fietsen in het centrum. In de wijk wonen veel studenten, maar gezinnen met jonge kinderen zie je er ook vaak. De Uithof is een kleine 20 minuten fietsen.

Kamer in Utrecht vinden

Nu je weet wat de leukste studentenwijken in Utrecht zijn, kan je op zoek gaan naar een kamer. Op de pagina zoektips voor een kamer in Utrecht vind je handige tips en websites om een leuke kamer te vinden. Op onderstaande websites worden ook regelmatig kamers in Utrecht geplaatst:

 Vond je dit interessant? 

Schrijf je in voor de nieuwsbrief en ontvang maandelijks het laatste nieuws, toffe hotspots, handige tips, nieuwe kamers en leuke vacatures in je mail! 

Utrecht Studentenstad

Het studentenleven in Utrecht is druk, gezellig en elke dag anders. Utrecht Studentenstad verzamelt daarom handige tips, toffe hotspots, de nieuwste kamers en de laatste vacatures voor studenten. Zo beleef jij een fantastische studententijd in Utrecht!

Studeren in Utrecht

Je bent er uit, je start met studeren in Utrecht. De basis van je studententijd is het kiezen van de onderwijsinstelling en studie die bij jou past.

Werken in Utrecht

Ga je in Utrecht studeren? Dan wil je vast werken naast je studie en misschien moet je ook wel een stage lopen. Ben je op zoek naar een leuke bijbaan in of rondom Utrecht en de beste studiegerelateerde stages?

Wonen in Utrecht

Ga je studeren in Utrecht? Dan is het ook superleuk om daar op kamers te wonen! Utrecht heeft studenten namelijk veel te bieden.

Geldzaken

Studeren en het bijbehorende studentenleven is leuk, maar het kost hartstikke veel geld.

Vrije tijd

Na een dag hard studeren en colleges volgen heb je wel wat ontspanning verdiend. Dat komt goed uit, want er is altijd wel wat leuks te doen in Utrecht Studentenstad.

Gezondheidszorg

Tot vroeg in de ochtend bier drinken in de kroeg, weinig slapen, wonen in een studentenhuis en ongezond eten.