Skip to main content

Zoek hier jouw studenten informatie!

Gemeente Utrecht

Bij de gemeente Utrecht kun je alle zaken regelen die te maken hebben met wonen in Utrecht. Bij de gemeente Utrecht kun je je rijbewijs en paspoort aanvragen, maar je ook inschrijven als bewoner van de stad. We hebben de belangrijkste gemeentezaken als je gaat wonen en studeren in Utrecht voor je op een rijtje gezet.

Hoe schrijf ik me in bij de gemeente Utrecht?

Ga je in Utrecht wonen tijdens je studententijd? Dan moet jij je inschrijven als bewoner van de stad. Je kunt online de verhuizing doorgeven of op afspraak terecht bij het Stadskantoor van de gemeente Utrecht. Je hebt het volgende nodig om je inschrijving compleet te maken:

  • Een geldig identiteitbewijs. Is je identiteitsbewijs verlopen? Een nieuw identiteitsbewijs of paspoort vraag je ook makkelijk aan via de gemeente.
  • Een bewijs van bewoning (bijvoorbeeld: koopakte, huurcontract of gebruikersovereenkomst bij antikraak).

Belangrijk als je gaat verhuizen binnen of naar de gemeente Utrecht

Het is belangrijk dat je je verhuizing op tijd regelt. Ben je te laat met het doorgeven van je verhuizing? Dan kan dit gevolgen hebben voor he toeslagen, zoals huurtoeslag. Je hoeft je verhuizing alleen door te geven aan je nieuwe woonplaats. De nieuwe gemeente zorgt ervoor dat je uitgeschreven wordt bij je oude woonplaats.

Melding maken bij de gemeente

De gemeente Utrecht stelt het op prijs als je helpt om de kwaliteit van de gemeente hoog te houden. Heb je een kapotte lantarenpaal, vuil op straat, schuine verkeerspalen of een gat in de weg gezien? Meld dit dan bij de gemeente Utrecht via het digitale loket. Je melding wordt dan zo snel mogelijk in behandeling genomen.

De gemeente bezoeken

Het Stadskantoor is het centrale punt waar je in Utrecht terecht kunt voor alle gemeente zaken. Houd er wel rekening dat het druk kan zijn. Het is het beste als je van tevoren een afspraak maakt. Je kunt online gemakkelijk een afspraak maken via de website van de gemeente Utrecht. Houd je DigiD bij de hand als je een afspraak wilt maken, deze heb je nodig bij het online loket. 

Contactgegevens gemeente Utrecht

Het telefoonnummer van de gemeente Utrecht is: 14 030. Bel je uit het buitenland? Dan kun je bellen op: +31 30 286 00 00. De gemeente is bereikbaar van maandag tot en met vrijdag van 08.30 - 17.30 uur.

Tip: je kunt de gemeente Utrecht ook met een korte vraag via WhatsApp bereiken. Stuur een bericht op het nummer: 06 24 92 76 65. Deze dienst is van maandag tot en met vrijdag van 09.00 - 17.00 uur actief.

Adres gemeente Utrecht

Stadsplateau 1
3521 AZ Utrecht 

Voor meer informatie kun je terecht op de website van de gemeente Utrecht.

 Vond je dit interessant? 

Schrijf je in voor de nieuwsbrief en ontvang maandelijks het laatste nieuws, toffe hotspots, handige tips, nieuwe kamers en leuke vacatures in je mail! 

Utrecht Studentenstad

Het studentenleven in Utrecht is druk, gezellig en elke dag anders. Utrecht Studentenstad verzamelt daarom handige tips, toffe hotspots, de nieuwste kamers en de laatste vacatures voor studenten. Zo beleef jij een fantastische studententijd in Utrecht!

Studeren in Utrecht

Je bent er uit, je start met studeren in Utrecht. De basis van je studententijd is het kiezen van de onderwijsinstelling en studie die bij jou past.

Werken in Utrecht

Ga je in Utrecht studeren? Dan wil je vast werken naast je studie en misschien moet je ook wel een stage lopen. Ben je op zoek naar een leuke bijbaan in of rondom Utrecht en de beste studiegerelateerde stages?

Wonen in Utrecht

Ga je studeren in Utrecht? Dan is het ook superleuk om daar op kamers te wonen! Utrecht heeft studenten namelijk veel te bieden.

Geldzaken

Studeren en het bijbehorende studentenleven is leuk, maar het kost hartstikke veel geld.

Vrije tijd

Na een dag hard studeren en colleges volgen heb je wel wat ontspanning verdiend. Dat komt goed uit, want er is altijd wel wat leuks te doen in Utrecht Studentenstad.

Gezondheidszorg

Tot vroeg in de ochtend bier drinken in de kroeg, weinig slapen, wonen in een studentenhuis en ongezond eten.