Skip to main content

Zoek hier jouw studenten informatie!

Wonen in Utrecht

Ga je studeren in Utrecht? Dan is het ook superleuk om daar op kamers te wonen! Utrecht heeft studenten namelijk veel te bieden. Er zijn verschillende studentenverenigingen, gezellige restaurantjes en een bruisend uitgaansleven. Als je in Utrecht gaat wonen, weet je dus zeker dat je een mooie studententijd tegemoet gaat! Wil of ga jij ook in Utrecht wonen? Hieronder vind je allerlei handig informatie over wonen in Utrecht.

Tip: wil je op de hoogte blijven van het laatste kameraanbod in Utrecht? Meld je dan aan voor onze nieuwsbrief!

Kamers in Utrecht

De ideale kamer in de Domstad nog niet gevonden? Vind hier het actuele kameraanbod in Utrecht!

Zoektips voor een kamer in Utrecht

Wil je een kamer of andere woonruimte huren in Utrecht? Soms moet je even geduld hebben. Gelukkig zijn er (online) veel mogelijkheden om een kamer in Utrecht te zoeken en te vinden. We zetten de beste tips voor je op een rij.

Antikraak wonen in Utrecht

Antikraak wonen in Utrecht kan aantrekkelijk zijn in je studententijd. Antikraak betekent goedkoop wonen in de stad op verschillende - vaak unieke - locaties. Zo leer je Utrecht snel kennen! Flexibiliteit is wel gewenst. Lees hier meer.

De leukste studentenwijken in Utrecht

Utrecht is een superleuke stad om te wonen tijdens je studententijd. Wij zetten de leuke studentenwijken in Utrecht op een rijtje!

Woonruimte in Utrecht

Voor je op kamers gaat in Utrecht is het handig om te weten welke woonmogelijkheden er zijn. Ga je kopen of huren in Utrecht? Wil je met andere studenten wonen of woon je liever bij een hospita of alleen?

Inschrijven in de gemeente Utrecht

Als je naar Utrecht verhuist, moet je je inschrijven bij de gemeente. Lees hier hoe jij je inschrijft bij de gemeente en wat je daarvoor nodig hebt.

Huurtoeslag: wat is het en hoe vraag je het aan?

Huur jij een kamer of appartement en voldoe je aan de voorwaarden van de belastingdienst, dan kom je in aanmerking voor huurtoeslag! Als student heb je hier vaak recht op.

Gemeente Utrecht

Bij de gemeente Utrecht kun je alle zaken regelen die te maken hebben met wonen in Utrecht. We hebben de belangrijkste gemeentezaken voor je op een rijtje gezet.

Wat is hospiteren en hoe werkt het?

Als er een kamer vrijkomt in een studentenhuis, organiseren de bewoners vaak een hospiteeravond. Wat is dat precies en hoe bereid je je zo goed mogelijk voor?

Kamer verhuren

Wil jij (tijdelijk) jouw kamer verhuren? We hebben op een rij gezet hoe je makkelijk en snel je kamer onderverhuurt en waar je op moet letten!

Utrecht Studentenstad

Het studentenleven in Utrecht is druk, gezellig en elke dag anders. Utrecht Studentenstad verzamelt daarom handige tips, toffe hotspots, de nieuwste kamers en de laatste vacatures voor studenten. Zo beleef jij een fantastische studententijd in Utrecht!

Studeren in Utrecht

Je bent er uit, je start met studeren in Utrecht. De basis van je studententijd is het kiezen van de onderwijsinstelling en studie die bij jou past.

Werken in Utrecht

Ga je in Utrecht studeren? Dan wil je vast werken naast je studie en misschien moet je ook wel een stage lopen. Ben je op zoek naar een leuke bijbaan in of rondom Utrecht en de beste studiegerelateerde stages?

Wonen in Utrecht

Ga je studeren in Utrecht? Dan is het ook superleuk om daar op kamers te wonen! Utrecht heeft studenten namelijk veel te bieden.

Geldzaken

Studeren en het bijbehorende studentenleven is leuk, maar het kost hartstikke veel geld.

Vrije tijd

Na een dag hard studeren en colleges volgen heb je wel wat ontspanning verdiend. Dat komt goed uit, want er is altijd wel wat leuks te doen in Utrecht Studentenstad.

Gezondheidszorg

Tot vroeg in de ochtend bier drinken in de kroeg, weinig slapen, wonen in een studentenhuis en ongezond eten.