Skip to main content

Zoek hier jouw studenten informatie!

Uitgaan in Utrecht

Zin in een avondje lekker uitgaan in Utrecht? Ongetwijfeld! Gelukkig is er keuze genoeg en kent Utrecht veel verschillende leuke plekken om te gaan stappen. Als Utrechtse student met veel stapervaring heb ik ze voor je in een handig weekoverzicht gezet. Maak je vrienden warm en kies de plek waar jullie heen gaan voor die onvergetelijke avond uit! 

Uitgaan in Utrecht op maandag

Hoewel je het misschien niet zou denken, kun je op maandag prima uit in Utrecht. Genoeg bars zijn open voor een lekkere borrel. Zo organiseert Café Jozef op Mariaplaats elke derde maandag van de maand de Jozef Pubquiz. Wil je daarna nog lekker losgaan op de dansvloer tot in de late uurtjes? Ga dan naar de Woolloomooloo. Dit is de studentenclub van het USC aan Janskerkhof. De avonden kennen uiteenlopende thema’s, van stoere baseballers tot sprookjesachtige prinsessen. 

Stappen in Utrecht op dinsdag

Stappen op dinsdag in Utrecht kan zeker weten. The place to be op deze dag is de club De Poema. Op dinsdagavond is hier altijd de Student Night van ESN (Erasmus Student Network). Een avond waar je los kunt gaan en kan flirten met studenten van over de hele wereld! Ben je iets te oud voor de Poema? Geen probleem. Op andere plekken in Utrecht kun je ook prima terecht op dinsdag. Voor een biertje en wat fijne muziek op de achtergrond kun je altijd goed terecht bij Café de Voortuin aan het begin van de Voorstraat. Ga vervolgens naar de Nobelstraat, de bekende uitgaansstraat van de stad. Hier vind je verschillende leuke kroegen die druk bezocht worden op (bijna) elke dag van de week. Zo staan er altijd wel studenten te feesten in de Vrienden, de Kneus of Otje.

Uitgaan in Utrecht op woensdag

Tijd om te vieren dat de helft van de week er alweer op zit! Hoewel het geen standaard avond is om uit te gaan, biedt Utrecht ook op woensdag genoeg opties om een leuke tijd te beleven met je vrienden. Begin de avond met wat goede drankjes. Zo drink je heerlijke speciaalbiertjes bij Belgisch Biercafé Olivier. Het café is gevestigd in een oude kerk, wat nog goed te zien is aan bijvoorbeeld het intact gelaten orgel. Dit zorgt voor een bijzondere ervaring. In de Woolloomooloo kun je op woensdag en zaterdag terecht voor de Student Night, waar je boven de 18 welkom bent als je jouw ID en studentenkaart meeneemt. Op zoek naar meer diversiteit in zowel muziek als publiek? Breng dan een bezoek aan de Stathe. Hier vindt iedere woensdag de Stathe Sessie plaats. Op het podium vind je daar (inter)nationale, nog onontdekte, live bands in uiteenlopende genres.

Stappen in Utrecht op donderdag

Donderdag is de vaste stapavond van studenten, ook in Utrecht. Massaal gaan studenten naar de Nobelstraat, waar ze de kroegen afstruinen. Haal hier je voordeel uit en maak er je eigen kroegentocht van! Begin met een drankje bij ’t Pandje en drink de volgende in de Rex. Vervolgens drink je wat biertjes bij Otje en de Kneus. Eindig met flink losgaan in De Vrienden, waar het wat later op de avond altijd lekker druk wordt.

Uitgaan in Utrecht op vrijdag

Vrijdagavond, tijd voor weekend! Om dit goed in te luiden zijn vele studenten wel in voor een feestje. En die vind je genoeg op deze dag in Utrecht. Start het weekeinde met een lekkere VrijMiBo bij Jozef op Mariaplaats, waar je tussen 12:00 en 19:00 uur een Gin&Tonic kan drinken voor slechts 5 euro! Na de borrel en het leggen van een goede bodem, willen jullie vast nog door voor een goed feestje. ’s Avonds wordt studenteneetcafé ’t Gras van de Buren omgetoverd tot een heerlijke plek om te dansen. Voor de afwisseling kun je daarna door naar Janskerkhof. Hier vind je genoeg kroegen waar het goed druk is. Lekker fout dansen op de Top 40 kan bij ’t Pakhuis of in de Jansbar. Ben je ouder dan 23 en heb je geen zin in eerstejaars om je heen? Ga dan naar binnen bij café Hofman, een favoriete plek van veel ouderejaars studenten en starters. Op vrijdag kun je wederom terecht in de Woolloomooloo.

Stappen in Utrecht op zaterdag

Op zaterdag gaat heel Utrecht uit! Je vindt scholieren, starters, werkenden, studenten en andere inwoners van Utrecht samen in de kroegen. Vind je het leuk omgeven te worden door een divers gezelschap? Ga dan bijvoorbeeld naar De Beurs op de Neude of zing mee met lekker foute hitjes bij de karaoke van Café Ome Willem. Ook in ’t Gras van de Buren of de kroegen op Janskerkhof vind je bezoekers van verschillende leeftijden. In de Tivoli worden op zaterdag regelmatig betaalde feestjes georganiseerd. Denk aan Tante Joke Karaoke, Vunzige Deuntjes, Fiesta Macumba en meer. Kijk op hun website voor de volledige agenda. Ook in de Winkel van Sinkel vind je geregeld een georganiseerd feest. Het is bijvoorbeeld de thuisbasis van Happy Feelings en Terug naar Toen. 

Uitgaan in Utrecht op zondag

Op zondag ga je niet echt op stap, maar er zijn genoeg leuke barretjes en restaurantjes om een drankje te doen. Het is ook de perfecte avond van de week voor een borrel in een knus café. Hiervoor kun je goed terecht bij Jozef of Olivier. Extra leuk is het om een biertje te drinken bij een van de vele lokale bierbrouwerijen die Utrecht rijk is. Combineer dit met een rondleiding door de brouwerij en jouw zondagmiddag kan niet meer stuk. Wil je een keer wat anders doen in het weekend? Bezoek dan ook de culturele hotspots van Utrecht!

Wil je dit soort leuke uitgaanstips direct in je mail ontvangen? Meld je aan voor onze nieuwsbrief en ontvang maandelijks toffe hotspots, handige tips, nieuwe kamers en leuke vacatures in je mail!

 Vond je dit interessant? 

Schrijf je in voor de nieuwsbrief en ontvang maandelijks het laatste nieuws, toffe hotspots, handige tips, nieuwe kamers en leuke vacatures in je mail! 

Utrecht Studentenstad

Het studentenleven in Utrecht is druk, gezellig en elke dag anders. Utrecht Studentenstad verzamelt daarom handige tips, toffe hotspots, de nieuwste kamers en de laatste vacatures voor studenten. Zo beleef jij een fantastische studententijd in Utrecht!

Studeren in Utrecht

Je bent er uit, je start met studeren in Utrecht. De basis van je studententijd is het kiezen van de onderwijsinstelling en studie die bij jou past.

Werken in Utrecht

Ga je in Utrecht studeren? Dan wil je vast werken naast je studie en misschien moet je ook wel een stage lopen. Ben je op zoek naar een leuke bijbaan in of rondom Utrecht en de beste studiegerelateerde stages?

Wonen in Utrecht

Ga je studeren in Utrecht? Dan is het ook superleuk om daar op kamers te wonen! Utrecht heeft studenten namelijk veel te bieden.

Geldzaken

Studeren en het bijbehorende studentenleven is leuk, maar het kost hartstikke veel geld.

Vrije tijd

Na een dag hard studeren en colleges volgen heb je wel wat ontspanning verdiend. Dat komt goed uit, want er is altijd wel wat leuks te doen in Utrecht Studentenstad.

Gezondheidszorg

Tot vroeg in de ochtend bier drinken in de kroeg, weinig slapen, wonen in een studentenhuis en ongezond eten.