Skip to main content

Zoek hier jouw studenten informatie!

Leer Utrecht kennen

Utrecht: de stad met de perfecte dynamiek. Klein genoeg om wandelend de middeleeuwse binnenstad te ontdekken. Groot genoeg om dagenlang te genieten van festivals van wereldformaat, moderne architectuur, trendy winkels en verrassende musea. Utrecht bruist en is een echte studentenstad. In Utrecht wonen ruim 70.000 studenten, waarvan ongeveer de helft op kamers woont. De laatste jaren blijven steeds meer studenten en starters in Utrecht wonen, omdat steeds meer gezellige terrassen, fijne restaurants, bekende winkelketens en kleine boetiekjes zich in Utrecht vestigen. Dit resulteert in een gezellig en divers publiek op vrijdagavond: een goede mix van studenten en jong professionals.

Oké, Utrecht is een stad die veel te bieden heeft dus. Hoe leer je deze leuke stad zo snel mogelijk kennen? Een paar handige tips, tricks en to do's zodat jij Utrecht binnenkort op je duimpje kent. 

Tips om Utrecht te leren kennen

  • Nog steeds op zoek naar de weg in Utrecht? Download een gratis city guide. Wil je je moeder een dagje rondleiden door Utrecht en kom je niet verder dan de kroeg waar je donderdagavond geborreld hebt? Via de website Bezoek-Utrecht kun je een kaart van Utrecht downloaden. Je kunt zelfs een dag laten plannen door adviseurs via deze website. Dat is natuurlijk voor de luie student, maar wel makkelijk als je brak bent.
     
  • Een vraag over Utrecht? Tweet: #inutrecht. Heb je vragen als: Waar vind ik de beste kapper? Waar kan ik een goed studentenmaal krijgen? Waar kan ik rustig studeren? Stuur dan een tweet met je vraag gevolgd door: #inUtrecht. Medestudenten, VVV Utrecht, bedrijven uit de stad en bewoners sturen jou hun tips, zodat jij in een rap tempo antwoord op je vraag hebt. Wil je weten of jouw vraag al gesteld is? Tik in de zoekbalk op Twitter '#inUtrecht' in en je ziet alle vragen in een overzicht.
     
  • De leukste hotspots vinden? Blogs lezen. Tja, niet de meest originele tip, maar blogs zijn wel de beste manier om de écht leuke adresjes in Utrecht te vinden. Bloggers zijn vaak het eerste op de hoogte van de nieuwste plekken. En daar ben je naar op zoek. Na een kort onderzoek op onze redactie is dit onze top 3 van leukste blog berichten over Utrecht: in deze blog lees je alle over de leukste uitgaansgelegenheden voor studenten, in de blog over shared dining vind je de leukste adresjes om gezellig te eten en dit artikel over studieplekken in Utrecht is superhandig voor alle nieuwe studenten in Utrecht, 

Meer tips om te doen in Utrecht? Houd onze website en Facebook pagina in de gaten voor de laatste updates.

Wat moet je zien en doen in Utrecht?

In het bruisende Utrecht is veel te zien en te doen. We schreven eerder een blog over de cultuur top 5 van Utrecht en leukste barretjes en restaurants in Utrecht. Wij zijn altijd benieuwd naar de leukste tips die we kunnen geven aan studenten. Dus: heb je tips voor leuke adresjes, nieuwe hotspots, goede studieplekken, gezellige kroegen, mooie feestjes, zomerse festivals en lekkere foodconcepten voor studenten in Utrecht? Dan horen we dat heel graag via utrecht@studentensteden.nl.

 

 Vond je dit interessant? 

Schrijf je in voor de nieuwsbrief en ontvang maandelijks het laatste nieuws, toffe hotspots, handige tips, nieuwe kamers en leuke vacatures in je mail! 

Utrecht Studentenstad

Het studentenleven in Utrecht is druk, gezellig en elke dag anders. Utrecht Studentenstad verzamelt daarom handige tips, toffe hotspots, de nieuwste kamers en de laatste vacatures voor studenten. Zo beleef jij een fantastische studententijd in Utrecht!

Studeren in Utrecht

Je bent er uit, je start met studeren in Utrecht. De basis van je studententijd is het kiezen van de onderwijsinstelling en studie die bij jou past.

Werken in Utrecht

Ga je in Utrecht studeren? Dan wil je vast werken naast je studie en misschien moet je ook wel een stage lopen. Ben je op zoek naar een leuke bijbaan in of rondom Utrecht en de beste studiegerelateerde stages?

Wonen in Utrecht

Ga je studeren in Utrecht? Dan is het ook superleuk om daar op kamers te wonen! Utrecht heeft studenten namelijk veel te bieden.

Geldzaken

Studeren en het bijbehorende studentenleven is leuk, maar het kost hartstikke veel geld.

Vrije tijd

Na een dag hard studeren en colleges volgen heb je wel wat ontspanning verdiend. Dat komt goed uit, want er is altijd wel wat leuks te doen in Utrecht Studentenstad.

Gezondheidszorg

Tot vroeg in de ochtend bier drinken in de kroeg, weinig slapen, wonen in een studentenhuis en ongezond eten.