Skip to main content

Zoek hier jouw studenten informatie!

Ontdek Utrecht: top 5 culturele hotspots

Een keer iets anders doen in het weekend? Stappen in je vaste kroeg of een borrel op de Neude is natuurlijk gezellig, maar soms ben je toe aan iets anders. Ontdek Utrecht eens als toerist! Heb je de culturele highlights al gezien? De plekken die je volgens ons echt afgevinkt moet hebben:

Nederlands Film Festival

Zin om je een avondje op te doffen en bn'ers te spotten? Volg en bezoek het Nederlands Film Festival Dat jaarlijks in september plaatsvindt. Dit filmfestival is wereldwijd bekend en voor iedereen toegankelijk. Een aanrader voor elke cultuurliefhebber dus! Na deze avond heb je ook weer eens iets anders om over te kletsen dan de laatste Netflix serie.

Culturele Zondagen

Heb je een writersblock of een vol hoofd na je tentamenperiode? Bezoek een culturele zondag. De opening van het Utrechtse culturele seizoen gaat elk jaar van start met het Uitfeest in augustus. Na deze kick-off organiseert Utrecht regelmatig culturele zondagen met een leuk programma waar iedereen naar toe kan.

Nijntje in Utrecht

Verwonder je in het Nijntje museum. Dit interactieve museum is leuk voor jong en oud. De perfecte activiteit als je kleine neefje of nichtje op bezoek is of je zelf gewoon even terug naar je kindertijd wilt!

Kunstfestival Tweetakt

Ook een leuke tip om cultureel geprikkeld te worden: koop een kaartje voor Tweetakt. Dit kunstfestival is leuk voor alle leeftijden en laat alle vormen van kunst zien op het gebied van theater, muziek en kunst. Het festival keert elk jaar terug en de voorstellingen zijn tussen maart en juni te bezoeken. Een gegarandeerde inspiratiebron om meer out of the box te denken!

Verwonder je onder het Domplein

Sleep je huisgenoten mee naar DOMunder. Deze prijswinnende historische attractie neemt je mee door de geschiedenis van het Domplein. Na deze archeologische tocht heb jij je portie cultuur wel weer gehad. 

Heb je de culturele highlights afgevinkt? Dan heb je een drankje in een van de leuke barretjes en restaurants in Utrecht wel verdiend! Voor de liefhebbers zetten we hieronder ook nog even de achtergrond van de cultuur in Utrecht uiteen.

Utrecht als cultuurstad

Uniek aan Utrecht is het Middeleeuwse stelsel van grachten en werfkades. Dit maakte ooit deel uit van een Middeleeuws havencomplex, dat nergens anders ter wereld te vinden is. Slenter over de werfkades en ontdek een tweede, laaggelegen stad aan het water met spannende paadjes en geboogde werfkelders. Waar eeuwen terug handel werd gedreven, vind je nu bijzondere winkeltjes, kroegen en restaurants. Een andere blikvanger is de Domtoren. Al eeuwenlang het symbool van de belangrijke rol van Utrecht op religieus gebied. Museum Catharijneconvent – gevestigd in een voormalig Utrechts klooster – geeft je een mooi beeld van de fascinerende geschiedenis van het christendom in Nederland. Utrecht doet goed zijn best om het culturele imago te behouden. Het Nederlands filmfestival is een bekend cultuur evenement wat jaarlijks in Utrecht georganiseerd wordt en laten we dat nu net als tip gegeven hebben als culturele highlight ;).

Heb jij nog tips? We horen het graag via: redactie@studentensteden.nl.

 Vond je dit interessant? 

Schrijf je in voor de nieuwsbrief en ontvang maandelijks het laatste nieuws, toffe hotspots, handige tips, nieuwe kamers en leuke vacatures in je mail! 

Utrecht Studentenstad

Het studentenleven in Utrecht is druk, gezellig en elke dag anders. Utrecht Studentenstad verzamelt daarom handige tips, toffe hotspots, de nieuwste kamers en de laatste vacatures voor studenten. Zo beleef jij een fantastische studententijd in Utrecht!

Studeren in Utrecht

Je bent er uit, je start met studeren in Utrecht. De basis van je studententijd is het kiezen van de onderwijsinstelling en studie die bij jou past.

Werken in Utrecht

Ga je in Utrecht studeren? Dan wil je vast werken naast je studie en misschien moet je ook wel een stage lopen. Ben je op zoek naar een leuke bijbaan in of rondom Utrecht en de beste studiegerelateerde stages?

Wonen in Utrecht

Ga je studeren in Utrecht? Dan is het ook superleuk om daar op kamers te wonen! Utrecht heeft studenten namelijk veel te bieden.

Geldzaken

Studeren en het bijbehorende studentenleven is leuk, maar het kost hartstikke veel geld.

Vrije tijd

Na een dag hard studeren en colleges volgen heb je wel wat ontspanning verdiend. Dat komt goed uit, want er is altijd wel wat leuks te doen in Utrecht Studentenstad.

Gezondheidszorg

Tot vroeg in de ochtend bier drinken in de kroeg, weinig slapen, wonen in een studentenhuis en ongezond eten.