U bent hier

Universiteiten in Utrecht

> Direct naar het overzicht met universiteiten in Utrecht
 
Ben je van plan om te studeren in Utrecht? Dan kies je meestal voor een hbo-opleiding of Universitaire studie. Je mag een wo-opleiding volgen na het behalen van een vwo-diploma. Toch is de overstap van de middelbare school naar een universiteit vaak groot. Wij schreven daarom een artikel over wat je kan verwachten als je van vwo naar universiteit gaat. Ook kun je meestal overstappen naar de universiteit als je in een keer je propedeuse op het hbo haalt of een hbo-opleiding op een hogeschool hebt afgemaakt.
 
Op deze pagina vind je informatie over studeren aan de universiteit. Studeren aan een universiteit in Utrecht betekent dat je studie start bij een van de bekendste universiteiten van Nederland: de Universiteit Utrecht (UU). Deze universiteit biedt diverse bacheloropleidingen, masters en schakelprogramma's aan. Onderstaand vind je meer informatie over de Universiteit Utrecht. 

Wil je niks missen van het studentenleven in Utrecht Studentenstad?

Meld je aan voor onze nieuwsbrief

 

 

Universiteit voor Humanistiek

De Universiteit voor Humanistiek is gestoeld op de filosofische traditie van het humanisme. Dat betekent dat we altijd uitgaan van de menselijkheid, en dat er veel aandacht is voor het begrijpen van mensen. Daarom krijg je, naast theoretische vakken in psychologie, sociologie en filosofie, ook praktijkvakken zoals gespreksvoering en reflectievaardigheid.

Universiteit Utrecht

Kies je voor studeren aan de Universiteit Utrecht? Dan kies je voor een internationaal georiënteerde universiteit met veel mogelijkheden.