U bent hier

Sportverenigingen in Utrecht

Bij een studentensportvereniging combineer je sport met de gezelligheid van een studentenvereniging. Zo blijf je tijdens je studententijd fit en leer je nieuwe mensen kennen. Er zijn verschillende studentensportverenigingen in Utrecht Studentenstad. Je vindt hieronder het overzicht van sportverenigingen voor studenten!

Niks missen van de studentensportverenigingen in Utrecht?

Meld je aan voor onze nieuwsbrief

Op zoek naar een andere vereniging? Er zijn ook gezelligheidsverenigingenreligieuze verenigingen en overige studentenverenigingen in Utrecht!

U.S.T. Traiectum (tafeltennis)

U.S.T. Traiectum is een kleinschalige tafeltennisvereniging gevestigd op Olympos, in Utrecht. U.S.T. Traiectum is opgericht op 22 November 2011 door 4 vrouwen. Wij dragen onze roze clubskleur dan ook met trots! Bij U.S.T. kent iedereen elkaar en zijn de banden hecht.

Team Universiteit Utrecht - ROTC (zeilen)

De Race of the Classics (De Rees) is een zeilrace waarbij studenten uit verschillende steden het tegen elkaar opnemen aan boord van klassieke zeilschepen. Deze race voert hen mee van Nederland via België naar Engeland en terug, en dit alles in één week tijd!

Rinoceros (hockey)

De vriendenclub die in 1993 studenten hockey vereniging Rinoceros oprichtte heeft stand gehouden en bestaat vandaag de dag nog steeds. Inmiddels inmiddels in de vorm van een bloeiende hockey vereniging. Wil jij lid worden?

Van Slag (Volleybal)

Van Slag is een volleybalvereniging met veel leden. Wekelijks worden er interne competities gespeeld. Hierdoor leer je al snel je mede van Slaggers kennen! Benieuwd naar deze vereniging? Lees hier dan meer!

U.S. Histos (Zeilen)

Bij U.S. Histos kun je maar liefst acht verschillende zeildisciplines beoefenen. Bij U.S. Histos kun je (beter) leren zeilen, lesgeven of wedstrijdzeilen. Gek op zeilen? Lees hier dan meer over deze vereniging!

USDV U Dance (Salsa en Stijldansen)

Voor de Utrechtse studenten met stijl, losse heupen en niet-stilstaande voeten! Bij U Dance kun je terecht voor stijldans- en salsalessen, dansavonden, échte stijldansgala’s en allerlei andere al dan niet dans-gerelateerde activiteiten! Benieuwd? Lees er hier dan meer over!

USWV De Domrenner (Wielrennen)

Voor Utrechtse studenten die zijn bevangen met het hardnekkig optredende wielervirus is er de Utrechtse Studenten Wielervereniging De Domrenner. Een super leuke sportieve vereniging! Lees er hier meer over!

USV Protos (volleybal)

USV Protos is een hechte volleybalvereniging in Utrecht! In welk team je ook speelt, gezelligheid kent binnen Protos geen grenzen. Ben je benieuwd naar deze gezellige vereniging? Lees er hier dan meer over!

USVV Odysseus (voetbal)

Geen enkele andere voetbalclub in Utrecht herbergt zoveel studerende leden als Odysseus, en als echte studentenvoetbalvereniging in Utrecht zijn ze ronduit uniek. Meer weten? Lees er hier dan meer over!

US Beat it (squash)

Bij de Utrechtse Studenten Squashvereniniging Beat It is er altijd wel iets leuks te doen! Elke week hebben ze een open clubavond (tossavond) en zijn er squashtrainingen van goede trainers in kleine groepjes!

USSV Softijs (schaatsen)

Softijs is een Utrechtse studentensportvereniging waar niet alleen geschaatst wordt, maar ook wordt hardgelopen, geskeelerd en gefietst. Daarbij organiseert de vereniging ook veel activiteiten. Lees er hier meer over!

USR Hippeia (paardrijden)

Hippeia is dé ruitervereniging voor alle studenten in Utrecht.Het is een gezellige en hechte vereniging die graag veel activiteiten organiseert (met en zonder paarden). Meer weten? Lees er hier dan meer over!

USRS (Rugby)

USRS is de grootste studenten rugby vereniging van Nederland en wint leden door de groeiende populariteit van de allermooiste sport.Wil je meer weten over deze vereniging? Lees er hier dan meer over!

USR Triton (roeien)

De Studenten Roeivereniging Triton combineert sportiviteit en gezelligheid. Roeien is een echte studentensport, een perfecte manier om fit en in vorm te blijven tijdens je studentenleven! Lees er hier meer over!

USKV Hebbes (Korfbal)

Hebbes is een Utrechtste Studenten Korfbal vereniging, ook wel USKV. Je kunt je inschrijven voor trainingen en wedstrijden of bijvoorbeeld enkel trainingen. De vereniging telt 4 teams. Wil je meer weten? Hier alle info op een rij.

Utrechtse Studenten Hockey Club (hockey)

De Utrechtste Studenten Hockey Club is de grootste hockeyclub van Nederland. Voor zowel starters als gevorderden. Ben jij gek van hockey? Lees hier dan meer over deze prachtige hockeyvereniging!

Utrechtse Studenten Alpen Club (alpensport)

Bij de Utrechtse Studenten Alpen Club wordt er in verenigingsverband geklommen op de hoogste toppen van de Alpen. Klimweekenden en zomercursusse. Spreekt dit je aan? Lees er hier dan meer over.

TC de Uithof (tennis)

TC de Uithof is de enigste tennisvereniging in Utrecht. Deze telt wel 500 leden en is daarmee de grootste van Nederland. Buiten trainingen en competities organiseren ze ook veel gezelligheidsactiviteiten. Lees hier meer!

U-turn Utrecht (turnen)

Naast turnen doen we bij U-turn ook een hoop andere activiteiten, zoals uitwisselingen met andere studentenverenigingen, wedstrijden, borrels en nog veel meer sociale activiteiten.

Studenten Sport Nederland (sport)

SSN is een landelijke organisatie die de belangen vertegenwoordigd van de sportende student, zowel in top- als in breedtesport en voor zowel de gebonden als de ongebonden sporter. lees hier meer over!

Pagina's