Skip to main content

Zoek hier jouw studenten informatie!

Vidius (studenten belangen)

VIDIUS studentenunie is dé belangenbehartiger van alle studenten in Utrecht. De bestuursleden van VIDIUS praten regelmatig met de Universiteit Utrecht, de Hogeschool Utrecht en de gemeente om de Utrechtse student te vertegenwoordigen op het gebied van onderwijs, huisvesting, openbaar vervoer en zorg. Ook biedt VIDIUS gratis juridisch advies voor studenten via hun dienst VIDIUS Rechtshulp.

Voor belangen van alle studenten

Utrecht wordt gekenmerkt door tal van actieve studenten en studentenorganisaties. Veel van die organisaties komen bijeen om over gemeenschappelijke belangen of problemen te praten. VIDIUS streeft ernaar om een breed gedragen orgaan te zijn die opkomt voor de belangen van alle studenten en zo een centraal aanspreekpunt is Voor Iedereen Die In Utrecht Studeert.

Kerngebieden VIDIUS studentenunie

  • Zelfontplooiing van Utrechtse studenten die actief zijn in de medezeggenschap, studie-, sport-, culturele- of gezelligheidsverenigingen;
  • Ondersteuning en training van studentbestuurders en -medezeggenschappers;
  • Opkomen voor alle studentenbelangen door te praten met de gemeente en door ruimte te bieden aan studenten om mee te denken over gemeentelijk beleid omtrent huisvesting, openbaar vervoer en infrastructuur, en zorg;
  • Het bieden van organisatorisch en juridisch advies, door middel van het VIDIUS Trainingsbureau en VIDIUS Rechtshulp. Beiden in samenwerking met de Landelijke Studenten Vakbond;
  • Het faciliteren van overleggen tussen verschillende organisaties, door op te treden als onafhankelijk voorzitter of door te helpen met het opstellen van de agenda;
  • Het uitkeren van subsidies aan studieverenigingen voor hun activiteiten.

VIDIUS Fietsverkoop

Ook heeft VIDIUS een eigen fietsverkoop! Studenten kunnen iedere week online de goedkoopste legale fiets van Utrecht bij ons bestellen en de eerstvolgende woensdag bij ons komen ophalen. Dus fiets nodig? Bekijk de website.

Deelname aan commissies

Heb jij zelf ook een sterke mening over wat er goed en goed fout loopt in Utrecht? Help dan mee en maak Utrecht nog mooier! VIDIUS is altijd op zoek naar innovatieve studenten. Denk mee met de Utrechtse politiek of ga in gesprek met alle studieverenigingen die Utrecht rijk is. 

Lid worden bij Vidius

Ben jij de volle bussen naar de Uithof ook zo zat, nog steeds wanhopig op zoek naar een kamer of heb je ideeën om het onderwijs in Utrecht te verbeteren? Word dan lid van VIDIUS studentenunie en profiteer van alle diensten die we aanbieden! 

Contact VIDIUS studentenunie

Achter Sint Pieter 25
3512 HR Utrecht

info@vidius.nl
www.vidius.nl

Studentenvereniging type

 Vond je dit interessant? 

Schrijf je in voor de nieuwsbrief en ontvang maandelijks het laatste nieuws, toffe hotspots, handige tips, nieuwe kamers en leuke vacatures in je mail! 

Utrecht Studentenstad

Het studentenleven in Utrecht is druk, gezellig en elke dag anders. Utrecht Studentenstad verzamelt daarom handige tips, toffe hotspots, de nieuwste kamers en de laatste vacatures voor studenten. Zo beleef jij een fantastische studententijd in Utrecht!

Studeren in Utrecht

Je bent er uit, je start met studeren in Utrecht. De basis van je studententijd is het kiezen van de onderwijsinstelling en studie die bij jou past.

Werken in Utrecht

Ga je in Utrecht studeren? Dan wil je vast werken naast je studie en misschien moet je ook wel een stage lopen. Ben je op zoek naar een leuke bijbaan in of rondom Utrecht en de beste studiegerelateerde stages?

Wonen in Utrecht

Ga je studeren in Utrecht? Dan is het ook superleuk om daar op kamers te wonen! Utrecht heeft studenten namelijk veel te bieden.

Geldzaken

Studeren en het bijbehorende studentenleven is leuk, maar het kost hartstikke veel geld.

Vrije tijd

Na een dag hard studeren en colleges volgen heb je wel wat ontspanning verdiend. Dat komt goed uit, want er is altijd wel wat leuks te doen in Utrecht Studentenstad.

Gezondheidszorg

Tot vroeg in de ochtend bier drinken in de kroeg, weinig slapen, wonen in een studentenhuis en ongezond eten.