Skip to main content

Zoek hier jouw studenten informatie!

Utrechtsch Studenten Corps

Het Utrechtsch Studenten Corps (USC) is opgericht in 1816 en is daarmee de oudste studentenvereniging van Utrecht. De vereniging telt ongeveer duizend mannelijke leden. Het USC organiseert jaarlijks op elk denkbaar gebied vele activiteiten, vaak in samenwerking met de Utrechtsche Vrouwelijke Studenten Vereniging (U.V.S.V.). 

Voordelen lid worden

Het leuke aan lid worden van een studentenvereniging is dat je ontzettend snel, heel veel nieuwe mensen met verschillende achtergronden en studierichtingen leert kennen. Hierdoor ga je je binnen de kortste keren thuis voelen in jouw nieuwe stad. Naast gezelligheid en vriendschap vind je binnen studieverenigingen de mogelijkheid om op elk denkbaar gebied activiteiten te ontplooien. 

Sociale contacten en vriendschappen voor het leven

Het Utrechtsch Studenten Corps is bij uitstek een vereniging die haar leden mogelijkheden tot ontplooiing en ontspanning biedt. Naast de studie is het Utrechtsch Studenten Corps de ideale plaats om tijdens je studententijd sociale contacten op te doen en vriendschappen voor het leven te sluiten. Door het grote aantal verschillende gezelschappen binnen de vereniging, is er voor ieder wat wils. Op veel gebieden zijn deze gezelschappen actief, variërend van sport, studie, cultuur, muziek en het organiseren van fantastische feesten. Daarbij is de bekendste en oudste studentendiscotheek van Nederland de Woolloomooloo eigendom van het USC.

Gemakkelijk kamer in Utrecht vinden

Het USC heeft ongeveer zestig verenigingshuizen. Ieder jaar bieden zij ongeveer 85% van de eerstejaars een kamer aan. Dit zijn huizen waar USC-leden uit verschillende jaren samenwonen. De huizen variëren in grootte, van vier tot twintig bewoners. Vaak hebben deze huizen ook een huishond. Daarbij zijn huizen van het USC vaak zeer centraal in Utrecht gelegen. Aangezien er zo veel huizen zijn met verschillende karakters, is er voor ieder lid wel een huis dat voor hem geschikt is.

Naast de verenigingshuizen zijn er in Utrecht nog een groot aantal gemengde huizen. Hier wonen leden van het USC samen met jongens en/of meisjes van verschillende andere studentenverenigingen. Net als je jaarclub is de band die je met je huis hebt één van de peilers van je studententijd. ’s Avonds eet je met je huisgenoten en overdag studeer je met ze. Verder organiseren veel huizen jaarlijks diners, feestjes, huisweekenden en vakanties. 

Societeit P.h.R.M.

Een sprekend gebouw
Het grootste deel van het verenigingsleven speelt zich af in en rondom de sociëteit aan het Janskerkhof. De sociëteit werd aan het eind van de negentiende eeuw ontworpen door de beroemde architect A.H. Zinsmeister, onder meer bekend van het postkantoor aan de Utrechtse Neude, en draagt ook wel de bijnaam “het Gele Kasteel”. De sociëteit is een gebouw met een rijke geschiedenis waar alle leden en oud-leden van het USC fantastische herinneringen hebben liggen.

Activiteiten
De sociëteit is vijf dagen per week geopend voor de leden. Het gebouw biedt veel ruimte en mogelijkheden voor verschillende grote feesten, borrels, optredens, lezingen, dagelijkse borrels, sporttoernooien en ledenvergaderingen. 

Faciliteiten
De talloze ruimtes die zich in het gebouw bevinden hebben ieder een speciale functie. Zo hebben wij onder andere een bibliotheek, een biljartzolder, een museum en een donkere kamer voor het ontwikkelen van foto’s en veel verschillende commissie kamers. In de zomer zitten veel leden vaak te genieten van de zon op het terras voor de sociëteit. 

Eetgelegenheid
De sociëteit van het USC beschikt over een moderne keuken waar dagelijks door een professionele kok wordt gekookt. In eetzaal 'de Kilomanjaro' en restaurant 'de Oude keuken' kan dagelijks voor een lage prijs geluncht en gedineerd worden.

De Woolloomooloo

De Woolloomooloo, kortweg “de Woo”, is met haar 39 jaar de oudste discotheek van het land. Al jaren is de discotheek een begrip onder de studenten in Nederland. De Woolloomooloo is een discotheek die volledig gerund wordt door de leden van het USC. Hier krijgen leden de mogelijkheid om te tappen of om als DJ plaatjes te mixen.

De Woolloomooloo is op vertoon van een geldige collegekaart voor alle studenten toegankelijk. Eenmalige toegang kost drie euro, maar het is ook mogelijk om voor € 5 een Woo-pas te laten maken. Deze pas is vijf jaar lang geldig. Daarnaast zijn de prijzen in de Woo niet al te hoog, aangezien een biertje of een frisje slechts € 1,25 kost.

Ook in de Woo zullen tijdens de UIT dagen flitsende acts en de vetste dj’s optreden. Op het Janskerkhof, het plein gelegen aan de sociëteit, zal de Woolloomooloo in samenwerking met het USC de mooiste activiteiten en de grootste feesten organiseren en wij hopen je daar dan ook vaak te mogen begroeten.

Twijfel je nog of een studentenvereniging iets voor jou is? Lees hier alle voor- en nadelen van lid worden bij een vereniging!

Contact Utrechtsch Studenten Corps

Janskerkhof 14
3512 BL Utrecht

abactis@usc.nl
www.usc.nl

Studentenvereniging type

 Vond je dit interessant? 

Schrijf je in voor de nieuwsbrief en ontvang maandelijks het laatste nieuws, toffe hotspots, handige tips, nieuwe kamers en leuke vacatures in je mail! 

Utrecht Studentenstad

Het studentenleven in Utrecht is druk, gezellig en elke dag anders. Utrecht Studentenstad verzamelt daarom handige tips, toffe hotspots, de nieuwste kamers en de laatste vacatures voor studenten. Zo beleef jij een fantastische studententijd in Utrecht!

Studeren in Utrecht

Je bent er uit, je start met studeren in Utrecht. De basis van je studententijd is het kiezen van de onderwijsinstelling en studie die bij jou past.

Werken in Utrecht

Ga je in Utrecht studeren? Dan wil je vast werken naast je studie en misschien moet je ook wel een stage lopen. Ben je op zoek naar een leuke bijbaan in of rondom Utrecht en de beste studiegerelateerde stages?

Wonen in Utrecht

Ga je studeren in Utrecht? Dan is het ook superleuk om daar op kamers te wonen! Utrecht heeft studenten namelijk veel te bieden.

Geldzaken

Studeren en het bijbehorende studentenleven is leuk, maar het kost hartstikke veel geld.

Vrije tijd

Na een dag hard studeren en colleges volgen heb je wel wat ontspanning verdiend. Dat komt goed uit, want er is altijd wel wat leuks te doen in Utrecht Studentenstad.

Gezondheidszorg

Tot vroeg in de ochtend bier drinken in de kroeg, weinig slapen, wonen in een studentenhuis en ongezond eten.