Skip to main content

Zoek hier jouw studenten informatie!

Utrechtsch Studenten Concert (orkest)

Het Utrechtsch Studenten Concert repeteert iedere maandagavond in Parnassos onder leiding van dirigent Bas Pollard. Ruim 90 studenten vormen de basis van het orkest. Via een auditie zijn de orkestleden toegelaten tot het USConcert, waarna een studententijd vol muziek en gezelligheid verzekerd is. Het USConcert zet als studentenorkest bestaande uit amateurs, originele projecten neer; van een concert in een vrachtschip tot in het Concertgebouw, van muziek van Mahler tot muziek geschreven door levende componisten en van tournees in Budapest tot tournees in Macedonië. Kortom, het USConcert zit vol verassingen. 

Commissies Utrechtsch Studenten Concert

Binnen het orkest zijn vele commissies: van de kamermuziek- tot de feestcommissie. Ook de buitenlandse tournee wordt georganiseerd door de orkestleden zelf. Ieder jaar kiest de reiscommissie een andere bestemming. Het orkest heeft zelfs een eigen ledenblad! Zo zijn alle 90 orkestleden naast de muziek ook op andere manieren aan het orkest verbonden. Het is niet voor niets dat sinds de 192 jaar dat het orkest bestaat, er al een aantal USC-baby’s zijn geboren.

Wil je meer weten over hoe het is om lid te zijn bij het Utrechtsch Studenten Concert? Lees dan ook het interview met USConcert!

Contact Utrechtsch Studenten Concert

Kruisstraat 201
3581 GK Utrecht

info@usconcert.nl
www.usconcert.nl

Studentenvereniging type

 Vond je dit interessant? 

Schrijf je in voor de nieuwsbrief en ontvang maandelijks het laatste nieuws, toffe hotspots, handige tips, nieuwe kamers en leuke vacatures in je mail! 

Utrecht Studentenstad

Het studentenleven in Utrecht is druk, gezellig en elke dag anders. Utrecht Studentenstad verzamelt daarom handige tips, toffe hotspots, de nieuwste kamers en de laatste vacatures voor studenten. Zo beleef jij een fantastische studententijd in Utrecht!

Studeren in Utrecht

Je bent er uit, je start met studeren in Utrecht. De basis van je studententijd is het kiezen van de onderwijsinstelling en studie die bij jou past.

Werken in Utrecht

Ga je in Utrecht studeren? Dan wil je vast werken naast je studie en misschien moet je ook wel een stage lopen. Ben je op zoek naar een leuke bijbaan in of rondom Utrecht en de beste studiegerelateerde stages?

Wonen in Utrecht

Ga je studeren in Utrecht? Dan is het ook superleuk om daar op kamers te wonen! Utrecht heeft studenten namelijk veel te bieden.

Geldzaken

Studeren en het bijbehorende studentenleven is leuk, maar het kost hartstikke veel geld.

Vrije tijd

Na een dag hard studeren en colleges volgen heb je wel wat ontspanning verdiend. Dat komt goed uit, want er is altijd wel wat leuks te doen in Utrecht Studentenstad.

Gezondheidszorg

Tot vroeg in de ochtend bier drinken in de kroeg, weinig slapen, wonen in een studentenhuis en ongezond eten.