Skip to main content

Zoek hier jouw studenten informatie!

Utrecht Debating Society (debat)

Wil jij Europa doorreizen om iedereen te overtuigen van jouw gelijk? Kom dan naar de debatavonden van UDS!

Wat is UDS?

De Utrecht Debating Society (UDS) is een gezellige studentendebatvereniging waarin een diverse groep studenten samenkomen om te debatteren. Omdat we openstaan voor alle studenten in Utrecht, heeft onze vereniging een gevarieerd ledenbestand die een leuk gesprek nooit uit de weg gaat.

Leden van UDS zijn vrij om te bepalen hoe actief ze zijn en waarom ze zich bij ons aansluiten. Sommige leden zijn er vooral voor een praatje onder het genot van een biertje, anderen komen vooral voor het debat.

Wat doet UDS?

We komen elke woensdagavond om 19:30 samen in het Locke-gebouw op de campus van de University College. Daar debatteren we en verzorgen we regelmatig workshops, gegeven door de beste sprekers van Nederland. We sluiten de avond traditioneel af in onze stamkroeg ’t Pandje.

Ook gaan we weekenden met elkaar weg, houden we etentjes, organiseren gezamenlijke activiteiten en bezoeken we nationale en internationale toernooien. Kortom: bij UDS gaan inhoud en gezelligheid hand in hand!

Waarom lid worden van UDS?

Debatteren is een waardevolle skill. Dit is handig bij je studie, je latere baan en elke keer dat je jouw mening wilt laten doorklinken. Debatteren helpt je bijvoorbeeld beter te kunnen spreken, met meer zelfvertrouwen. Verder leert debatteren je om snel een situatie kritisch te analyseren en je argumenteren en gedachten beter te structureren.

Wij zijn vooral een hechte vereniging waarin je iedereen snel leert kennen. Er wordt geen onderscheid gemaakt tussen leden, iedereen is gelijkwaardig en hoort erbij vanaf dag één. Samen maken we geweldige (buitenlandse) reizen naar vele debattoernooien en leren we veel over allerlei maatschappelijke onderwerpen. Je leert een groot spreker worden op een gezellige manier!

Contact UDS

info@utrechtdebatingsociety.nl
www.utrechtdebatingsociety.nl

Studentenvereniging type

 Vond je dit interessant? 

Schrijf je in voor de nieuwsbrief en ontvang maandelijks het laatste nieuws, toffe hotspots, handige tips, nieuwe kamers en leuke vacatures in je mail! 

Utrecht Studentenstad

Het studentenleven in Utrecht is druk, gezellig en elke dag anders. Utrecht Studentenstad verzamelt daarom handige tips, toffe hotspots, de nieuwste kamers en de laatste vacatures voor studenten. Zo beleef jij een fantastische studententijd in Utrecht!

Studeren in Utrecht

Je bent er uit, je start met studeren in Utrecht. De basis van je studententijd is het kiezen van de onderwijsinstelling en studie die bij jou past.

Werken in Utrecht

Ga je in Utrecht studeren? Dan wil je vast werken naast je studie en misschien moet je ook wel een stage lopen. Ben je op zoek naar een leuke bijbaan in of rondom Utrecht en de beste studiegerelateerde stages?

Wonen in Utrecht

Ga je studeren in Utrecht? Dan is het ook superleuk om daar op kamers te wonen! Utrecht heeft studenten namelijk veel te bieden.

Geldzaken

Studeren en het bijbehorende studentenleven is leuk, maar het kost hartstikke veel geld.

Vrije tijd

Na een dag hard studeren en colleges volgen heb je wel wat ontspanning verdiend. Dat komt goed uit, want er is altijd wel wat leuks te doen in Utrecht Studentenstad.

Gezondheidszorg

Tot vroeg in de ochtend bier drinken in de kroeg, weinig slapen, wonen in een studentenhuis en ongezond eten.