Skip to main content

Zoek hier jouw studenten informatie!

U.S. Histos (Zeilen)

Welkom bij de grootste en gezelligste studentenzeilvereniging van Nederland! Met zo’n 490 leden en een eigen vloot van 32 boten kun je letterlijk alle kanten op. Niet alleen voor een super gezellige tijd op ons sociëteitsschip 'De Oude Buis, maar bovenal om de passie voor het zeilen in leven te houden.

8 verschillende disciplines

De U.S. Histos is letterlijk en figuurlijk een multidisciplinaire vereniging. Je kunt maar liefst acht verschillende zeildisciplines beoefenen. We zeilen met Lasers, Laser Vago’s, catamaran's (Hobie Tiger), windsurfplanken, polyvalken, een kajuitjacht (Beneteau First 31.7), platbodem (Skûtsjes) en de wedstrijdboot J22. Voor de beginnende, maar ook voor de gevorderde (wedstrijd)zeiler is er genoeg ruimte in ons eigen opleidingstraject. Van beginnende 'mooi-weer-zeiler' tot offshore liefhebbende schipper, het kan allemaal!

Borrelen bij Histos

Naast het zeilen is de U.S. Histos ook rijk aan andere activiteiten. U.S. Histos bezit het sociëteitsschip ‘De Oude Buis’. Hier wordt elke maandag en donderdag gegeten, geborreld en gedanst. Naast de vele borrels en feesten maken een tal van activiteiten zoals bijvoorbeeld een wintersportvakantie, een toneelvoorstelling of een zanginstructie de U.S. Histos veelzijdig en de perfecte plek om je op allerlei gebieden te ontplooien.

Leren zeilen, wedstrijdzeilen of lesgeven

Studeer je of ga je studeren in Utrecht? Denk je erover om lid te worden bij een vereniging in Utrecht? Kun je zeilen en wil je meer leren, lesgeven of wedstrijdzeilen? Kun je al windsurfen, maar lijkt de platbodem je bijvoorbeeld ook wel wat? Of heb je altijd al willen leren zeilen? Dan moet je lid worden bij de gezelligste en grootste studentenzeilvereniging van Utrecht, Nederland en misschien wel Europa: de U.S. Histos!

Wil je meer weten over hoe het is om lid te zijn van deze vereniging? Lees dan ook het interview met U.S. Histos!

Contact Utrechtse Studentenzeilvereniging Histos

Vondellaan 1c
3521 GA Utrecht

secretaris@histos.nl
histos.nl

Studentenvereniging type

 Vond je dit interessant? 

Schrijf je in voor de nieuwsbrief en ontvang maandelijks het laatste nieuws, toffe hotspots, handige tips, nieuwe kamers en leuke vacatures in je mail! 

Utrecht Studentenstad

Het studentenleven in Utrecht is druk, gezellig en elke dag anders. Utrecht Studentenstad verzamelt daarom handige tips, toffe hotspots, de nieuwste kamers en de laatste vacatures voor studenten. Zo beleef jij een fantastische studententijd in Utrecht!

Studeren in Utrecht

Je bent er uit, je start met studeren in Utrecht. De basis van je studententijd is het kiezen van de onderwijsinstelling en studie die bij jou past.

Werken in Utrecht

Ga je in Utrecht studeren? Dan wil je vast werken naast je studie en misschien moet je ook wel een stage lopen. Ben je op zoek naar een leuke bijbaan in of rondom Utrecht en de beste studiegerelateerde stages?

Wonen in Utrecht

Ga je studeren in Utrecht? Dan is het ook superleuk om daar op kamers te wonen! Utrecht heeft studenten namelijk veel te bieden.

Geldzaken

Studeren en het bijbehorende studentenleven is leuk, maar het kost hartstikke veel geld.

Vrije tijd

Na een dag hard studeren en colleges volgen heb je wel wat ontspanning verdiend. Dat komt goed uit, want er is altijd wel wat leuks te doen in Utrecht Studentenstad.

Gezondheidszorg

Tot vroeg in de ochtend bier drinken in de kroeg, weinig slapen, wonen in een studentenhuis en ongezond eten.