Skip to main content

Zoek hier jouw studenten informatie!

US Cantorij (Koor)

De Utrechtse Studenten Cantorij is hét Universiteitskamerkoor van Utrecht. Het is een hecht kamerkoor waar enthousiasme en passie gecombineerd worden met ambitie en kwaliteit. Het koor werd in 1964 opgericht door Jaap Hillen. De koortraditie van de Universiteit Utrecht kan zelfs teruggevoerd worden tot 1636, toen deze alom bekende Europese universiteit werd gesticht en er een curriculum koorzang werd ingevoerd. In 2014 vierde de Utrechtse Studenten Cantorij haar 50e verjaardag, wat gevierd werd met verschillende lustrumconcerten, een tournee naar Frankrijk en het uitvoeren van J.S. Bachs magnum opus, de Hohe Messe.

Aankomende professionals en conservatorium studenten

Onderdeel van het beleid van de Utrechtse Studenten Cantorij is om jonge en aankomende professionals kansen te geven in de muziek en concertpraktijk. Het koor bestaat niet alleen uit de betere amateurzangers. Ook een groeiend aantal conservatoriumstudenten is lid. Daarnaast zijn er regelmatig jonge en aankomende professionals speciaal actief bij de Utrechtse Studenten Cantorij.

Open repetities US Cantorij

Als je eraan denkt om mee te zingen met de Cantorij ben je van harte welkom op een van onze open repetities. Deze repetities zijn vaak de eerste repetities van het nieuwe seizoen. Hou deze website en onze social media in de gaten om tijdig te weten wanneer deze repetities plaatsvinden!

Contact De Utrechtse Studenten Cantorij 

Kruisstraat 201
3581 GK, Utrecht

secretaris@uscantorij.nl
www.uscantorij.nl

Studentenvereniging type

 Vond je dit interessant? 

Schrijf je in voor de nieuwsbrief en ontvang maandelijks het laatste nieuws, toffe hotspots, handige tips, nieuwe kamers en leuke vacatures in je mail! 

Utrecht Studentenstad

Het studentenleven in Utrecht is druk, gezellig en elke dag anders. Utrecht Studentenstad verzamelt daarom handige tips, toffe hotspots, de nieuwste kamers en de laatste vacatures voor studenten. Zo beleef jij een fantastische studententijd in Utrecht!

Studeren in Utrecht

Je bent er uit, je start met studeren in Utrecht. De basis van je studententijd is het kiezen van de onderwijsinstelling en studie die bij jou past.

Werken in Utrecht

Ga je in Utrecht studeren? Dan wil je vast werken naast je studie en misschien moet je ook wel een stage lopen. Ben je op zoek naar een leuke bijbaan in of rondom Utrecht en de beste studiegerelateerde stages?

Wonen in Utrecht

Ga je studeren in Utrecht? Dan is het ook superleuk om daar op kamers te wonen! Utrecht heeft studenten namelijk veel te bieden.

Geldzaken

Studeren en het bijbehorende studentenleven is leuk, maar het kost hartstikke veel geld.

Vrije tijd

Na een dag hard studeren en colleges volgen heb je wel wat ontspanning verdiend. Dat komt goed uit, want er is altijd wel wat leuks te doen in Utrecht Studentenstad.

Gezondheidszorg

Tot vroeg in de ochtend bier drinken in de kroeg, weinig slapen, wonen in een studentenhuis en ongezond eten.