Skip to main content

Zoek hier jouw studenten informatie!

U.H.S.V. Anteros (LHBT+)

U.H.S.V. Anteros, opgericht op 22 juni 2010, is een kleinschalige gezelligheidsvereniging gericht op LHBT+ studenten. Zij hebben als doel om een gezelligheidsvereniging te zijn die LHBT+ studenten een plek biedt waar ze zichzelf kunnen zijn. Het is een kleinschalige vereniging met momenteel ongeveer 225 leden, waar iedere Utrechtse student welkom is!

Stamkroeg

De thuisbasis van U.H.S.V. Anteros is Café Bodytalk aan de Oudegracht 64, in Utrecht. Hier vindt iedere woensdag hun wekelijkse borrel plaats. Hier krijgen leden tevens verscheidene kortingen. Deze borrels zijn, net als de meeste feesten, altijd open, dus ook als je geen lid bent kun je gewoon langskomen! Kom je liever niet alleen naar de borrel? Neem dan contact op met het bestuur, en dan kunnen zij een borrelbuddy voor je regelen.

Activiteiten

Naast de wekelijkse borrels, zijn er iedere week 1 of meer activiteiten, georganiseerd door een van de 15 commissies die de vereniging rijk is. Zo gaan de leden bijvoorbeeld bowlen of op kroegentocht met de Activiteitencommissie, organiseert de Kookcommissie jaarlijks een kerstdiner en een wijnproeverij, en zorgt de Kunst- en Cultuurcommissie ervoor dat de leden wat meer cultuur bijgebracht wordt.
Naast de 15 commissies is de vereniging ook 3 disputen rijk. Deze hebben iedere maand een dispuutsavond, waar het dispuutsbestuur een activiteit voor haar leden organiseert. Het oudste dispuut is H.E.L.D., het mannendispuut dat wat meer corporaliteit in de vereniging probeert te brengen. Het tweede dispuut is Euphoria: dit is een dispuut van trans en nonbinaire leden. Het derde dispuut is Dionysos: het gemengde cultuur- en wijndispuut.

Lid worden

Wil je lid worden? Dit kan gedurende het hele jaar. Aan het begin van het academische jaar vindt er ook een introductieperiode plaats, georganiseerd door de Introductiecommissie. In deze periode is er onder andere een introductiekamp, waar ook vaak leden komen die al wat langer bij de vereniging zitten. De introductieperiode en het introductiekamp zijn geen ontgroening.

Wil je weten hoe het is om lid te zijn van deze vereniging? Lees dan ook het interview met U.H.S.V. Anteros! Voor meer informatie over de vereniging, kun je een kijkje nemen op hun website, of contact opnemen met het bestuur.

Contact U.H.S.V. Anteros

Princetonplein 9
3584 CC Utrecht
bestuur@uhsv-anteros.nl
uhsv-anteros.nl

 

Studentenvereniging type

 Vond je dit interessant? 

Schrijf je in voor de nieuwsbrief en ontvang maandelijks het laatste nieuws, toffe hotspots, handige tips, nieuwe kamers en leuke vacatures in je mail! 

Utrecht Studentenstad

Het studentenleven in Utrecht is druk, gezellig en elke dag anders. Utrecht Studentenstad verzamelt daarom handige tips, toffe hotspots, de nieuwste kamers en de laatste vacatures voor studenten. Zo beleef jij een fantastische studententijd in Utrecht!

Studeren in Utrecht

Je bent er uit, je start met studeren in Utrecht. De basis van je studententijd is het kiezen van de onderwijsinstelling en studie die bij jou past.

Werken in Utrecht

Ga je in Utrecht studeren? Dan wil je vast werken naast je studie en misschien moet je ook wel een stage lopen. Ben je op zoek naar een leuke bijbaan in of rondom Utrecht en de beste studiegerelateerde stages?

Wonen in Utrecht

Ga je studeren in Utrecht? Dan is het ook superleuk om daar op kamers te wonen! Utrecht heeft studenten namelijk veel te bieden.

Geldzaken

Studeren en het bijbehorende studentenleven is leuk, maar het kost hartstikke veel geld.

Vrije tijd

Na een dag hard studeren en colleges volgen heb je wel wat ontspanning verdiend. Dat komt goed uit, want er is altijd wel wat leuks te doen in Utrecht Studentenstad.

Gezondheidszorg

Tot vroeg in de ochtend bier drinken in de kroeg, weinig slapen, wonen in een studentenhuis en ongezond eten.