Skip to main content

Zoek hier jouw studenten informatie!

AUSR Orca (Roeien)

Roeien is bij uitstek een studenten sport. Op Orca is er niet alleen het roeien, er is ook een bruisende en grootse vereniging die honderden roeiers als een tweede huis zijn gaan zien.Hier wat meer info op een rij!

HV Beertje (handbal)

HV Beertje is een studentenhandbalvereniging die buiten de sport zelf ook gezellige activiteiten organiseert! De vereniging telt ongeveer 60 leden en daarbinnen is elk niveau vertegenwoordigt! Lees er hier meer over!

Rinoceros (hockey)

De vriendenclub die in 1993 studenten hockey vereniging Rinoceros oprichtte heeft stand gehouden en bestaat vandaag de dag nog steeds. Inmiddels inmiddels in de vorm van een bloeiende hockey vereniging. Wil jij lid worden?

RUS (rugby)

RUS is een speciale rugby vereniging. Ze zijn namelijk de enige met vrouwelijke leden! Ze spelen in de eerste klasse en accepteren iedereen met een passie voor deze sport. Benieuwd? Lees hier meer.

SB Helios (badminton)

SB Helios is een super leuke badmintonvereniging in Utrecht. Zowel internationale als lokale studenten zijn hier welkom! Heel het weekend wordt er gespeeld en van elk niveau is er een team aanwezig. Hierbij meer info!

SBU (Basketbal)

Deze mega gezellige studenten basketball vereniging, genaamd SBU, is in Utrecht! Voor zowel dames als heren. Via selecties kom je in een team dat bij je past! Vind je basketball leuk? Lees er hier dan meer over.

SPIN (boardsports)

SPIN is door de jaren geprofessionaliseerd en uitgegroeid tot een goed georganiseerde vereniging met veel enthousiaste leden, die via de verschillende commissies hun steentje bijdragen. Lees er hier meer over!

STUdance (Dansen)

Naast het sporten kent STUdance natuurlijk veel gezelligheid; de negen commissies zorgen het hele jaar door voor allerlei leuke activiteiten! Van de vaste borrels, feestjes en het gala tot workshops.

Studenten Sport Nederland (sport)

SSN is een landelijke organisatie die de belangen vertegenwoordigd van de sportende student, zowel in top- als in breedtesport en voor zowel de gebonden als de ongebonden sporter. lees hier meer over!

TC de Uithof (tennis)

TC de Uithof is de enigste tennisvereniging in Utrecht. Deze telt wel 500 leden en is daarmee de grootste van Nederland. Buiten trainingen en competities organiseren ze ook veel gezelligheidsactiviteiten. Lees hier meer!

Team Universiteit Utrecht - ROTC (zeilen)

De Race of the Classics (De Rees) is een zeilrace waarbij studenten uit verschillende steden het tegen elkaar opnemen aan boord van klassieke zeilschepen. Deze race voert hen mee van Nederland via België naar Engeland en terug, en dit alles in één week tijd!

U-turn Utrecht (turnen)

Naast turnen doen we bij U-turn ook een hoop andere activiteiten, zoals uitwisselingen met andere studentenverenigingen, wedstrijden, borrels en nog veel meer sociale activiteiten.

U.S. Histos (Zeilen)

Bij U.S. Histos kun je maar liefst acht verschillende zeildisciplines beoefenen. Bij U.S. Histos kun je (beter) leren zeilen, lesgeven of wedstrijdzeilen. Gek op zeilen? Lees hier dan meer over deze vereniging!

U.S.T. Traiectum (tafeltennis)

U.S.T. Traiectum is een kleinschalige tafeltennisvereniging gevestigd op Olympos, in Utrecht. U.S.T. Traiectum is opgericht op 22 November 2011 door 4 vrouwen. Wij dragen onze roze clubskleur dan ook met trots! Bij U.S.T. kent iedereen elkaar en zijn de banden hecht.

US Beat it (squash)

Bij de Utrechtse Studenten Squashvereniniging Beat It is er altijd wel iets leuks te doen! Elke week hebben ze een open clubavond (tossavond) en zijn er squashtrainingen van goede trainers in kleine groepjes!

USBF (Basketball)

Ben jij gek op basketbal? Dan is dit een leuke vereniging voor jou! USBF organiseert een grote interne basketbalcompetitie waarbij 14 verschillende teams tegen elkaar spelen! Geïnteresseerd? Lees hier dan meer.

USDV U Dance (Salsa en Stijldansen)

Voor de Utrechtse studenten met stijl, losse heupen en niet-stilstaande voeten! Bij U Dance kun je terecht voor stijldans- en salsalessen, dansavonden, échte stijldansgala’s en allerlei andere al dan niet dans-gerelateerde activiteiten! Benieuwd? Lees er hier dan meer over!

USFV Jungle-Speed (floorball)

Jungle-Speed is een vereniging voor en door Utrechtse studenten die willen floorballen - de snelste teamsport ter wereld - én op zoek zijn naar gezelligheid.

USKV Hebbes (Korfbal)

Hebbes is een Utrechtste Studenten Korfbal vereniging, ook wel USKV. Je kunt je inschrijven voor trainingen en wedstrijden of bijvoorbeeld enkel trainingen. De vereniging telt 4 teams. Wil je meer weten? Hier alle info op een rij.

USR Hippeia (paardrijden)

Hippeia is dé ruitervereniging voor alle studenten in Utrecht.Het is een gezellige en hechte vereniging die graag veel activiteiten organiseert (met en zonder paarden). Meer weten? Lees er hier dan meer over!

USR Triton (roeien)

De Studenten Roeivereniging Triton combineert sportiviteit en gezelligheid. Roeien is een echte studentensport, een perfecte manier om fit en in vorm te blijven tijdens je studentenleven! Lees er hier meer over!

USRS (Rugby)

USRS is de grootste studenten rugby vereniging van Nederland en wint leden door de groeiende populariteit van de allermooiste sport.Wil je meer weten over deze vereniging? Lees er hier dan meer over!

USSV Softijs (schaatsen)

Softijs is een Utrechtse studentensportvereniging waar niet alleen geschaatst wordt, maar ook wordt hardgelopen, geskeelerd en gefietst. Daarbij organiseert de vereniging ook veel activiteiten. Lees er hier meer over!

USV Protos (volleybal)

USV Protos is een hechte volleybalvereniging in Utrecht! In welk team je ook speelt, gezelligheid kent binnen Protos geen grenzen. Ben je benieuwd naar deze gezellige vereniging? Lees er hier dan meer over!

USVV Odysseus (voetbal)

Geen enkele andere voetbalclub in Utrecht herbergt zoveel studerende leden als Odysseus, en als echte studentenvoetbalvereniging in Utrecht zijn ze ronduit uniek. Meer weten? Lees er hier dan meer over!

 Vond je dit interessant? 

Schrijf je in voor de nieuwsbrief en ontvang maandelijks het laatste nieuws, toffe hotspots, handige tips, nieuwe kamers en leuke vacatures in je mail! 

Utrecht Studentenstad

Het studentenleven in Utrecht is druk, gezellig en elke dag anders. Utrecht Studentenstad verzamelt daarom handige tips, toffe hotspots, de nieuwste kamers en de laatste vacatures voor studenten. Zo beleef jij een fantastische studententijd in Utrecht!

Studeren in Utrecht

Je bent er uit, je start met studeren in Utrecht. De basis van je studententijd is het kiezen van de onderwijsinstelling en studie die bij jou past.

Werken in Utrecht

Ga je in Utrecht studeren? Dan wil je vast werken naast je studie en misschien moet je ook wel een stage lopen. Ben je op zoek naar een leuke bijbaan in of rondom Utrecht en de beste studiegerelateerde stages?

Wonen in Utrecht

Ga je studeren in Utrecht? Dan is het ook superleuk om daar op kamers te wonen! Utrecht heeft studenten namelijk veel te bieden.

Geldzaken

Studeren en het bijbehorende studentenleven is leuk, maar het kost hartstikke veel geld.

Vrije tijd

Na een dag hard studeren en colleges volgen heb je wel wat ontspanning verdiend. Dat komt goed uit, want er is altijd wel wat leuks te doen in Utrecht Studentenstad.

Gezondheidszorg

Tot vroeg in de ochtend bier drinken in de kroeg, weinig slapen, wonen in een studentenhuis en ongezond eten.