Skip to main content

Zoek hier jouw studenten informatie!

RUS (rugby)

RUS – Rugbyende Utrechtse Studenten - is een unieke vereniging. Sinds haar oprichting op 18 september 1985 is zij de enige rugbyvereniging in Nederland met alleen vrouwelijke leden. Momenteel speelt RUS met een team in de Ereklasse en een team in de Eerste klasse. Hiermee is RUS de enige rugbyclub in Nederland met niet één maar twee damesteams in de competitie. En in die competitie doen ze het niet slecht; RUS is in seizoen 2011/12 landskampioen geworden!

Voor alle dames toegankelijk

Rugby is een sport voor alle dames: kort, lang, dik, dun, snel, langzaam. Voor ieder is er een passende positie. Het enige wat je nodig hebt is een portie lef, teamgeest en enthousiasme voor de sport. RUS heet dan ook alle vrouwelijke studenten die willen rugbyen welkom, met of zonder ervaring. Je zult niet de enige zijn die op het rugbyveld van RUS voor het eerst een rugbybal vast houd. Hoewel ervaring geen vereiste is, verwachten we wel goede inzet op het veld.

Sportvereniging en studentenvereniging

RUS is naast een serieuze sportvereniging ook een studentenvereniging, met alle gezelligheid die daar bij hoort. De derde helft, borrels, introweekenden, Sinterklaasfeesten, Nieuwjaarsdiners, tripjes naar het buitenland, het hoort er allemaal net zo goed bij als de trainingen en wedstrijden. Als kers op de taart gaat RUS ook ieder jaar aan het begin van de zomer naar een aantal internationale rugby toernooien welke het beste van twee werelden combineren: hoogstaand rugby en prachtige feesten!

Meetrainen met RUS

RUS traint iedere woensdag en vrijdag van 20:00 – 21:30 op sportcentrum Olympos.

Contact Rugbyende Utrechtse Studenten

rus-rugby.nl

Studentenvereniging type

 Vond je dit interessant? 

Schrijf je in voor de nieuwsbrief en ontvang maandelijks het laatste nieuws, toffe hotspots, handige tips, nieuwe kamers en leuke vacatures in je mail! 

Utrecht Studentenstad

Het studentenleven in Utrecht is druk, gezellig en elke dag anders. Utrecht Studentenstad verzamelt daarom handige tips, toffe hotspots, de nieuwste kamers en de laatste vacatures voor studenten. Zo beleef jij een fantastische studententijd in Utrecht!

Studeren in Utrecht

Je bent er uit, je start met studeren in Utrecht. De basis van je studententijd is het kiezen van de onderwijsinstelling en studie die bij jou past.

Werken in Utrecht

Ga je in Utrecht studeren? Dan wil je vast werken naast je studie en misschien moet je ook wel een stage lopen. Ben je op zoek naar een leuke bijbaan in of rondom Utrecht en de beste studiegerelateerde stages?

Wonen in Utrecht

Ga je studeren in Utrecht? Dan is het ook superleuk om daar op kamers te wonen! Utrecht heeft studenten namelijk veel te bieden.

Geldzaken

Studeren en het bijbehorende studentenleven is leuk, maar het kost hartstikke veel geld.

Vrije tijd

Na een dag hard studeren en colleges volgen heb je wel wat ontspanning verdiend. Dat komt goed uit, want er is altijd wel wat leuks te doen in Utrecht Studentenstad.

Gezondheidszorg

Tot vroeg in de ochtend bier drinken in de kroeg, weinig slapen, wonen in een studentenhuis en ongezond eten.