Skip to main content

Zoek hier jouw studenten informatie!

AEGEE Utrecht (internationaal)

AEGEE is een vereniging waar je internationale studenten kunt ontmoeten. Deze ontmoet je op reizen en events! Deel ervaringen en leer samenwerken met andere internationals! Lees hier meer over de vereniging!

AIESEC Utrecht (internationaal)

AIESEC is een vereniging waar je internationale ervaringen met elkaar kunt delen. Samen met elkaar probeer je hierdoor een positieve invloed uit te oefenen op recente ontwikkelingen. Lees er hier meer over!

CDJA (politiek)

Waar staat het CDJA voor? Ze geloven in de kracht van mensen die naar elkaar omzien. Dit komt naar voren in de vier grondslagen van het CDJA. Lees hier wat deze zijn en wat het CDJA voor jou kan doen.

Enactus Utrecht (sociaal ondernemerschap)

Wil jij leren ondernemen en tegelijkertijd iets betekenen voor jouw omgeving? Bij Enactus Utrecht doe je ervaring op met sociaal ondernemerschap. Je krijgt trainingen en workshops. Lees hier wat nog meer!

ESN Utrecht (internationaal)

Erasmus Student Network Utrecht gives advice about the best bars and clubs, transportation, housing and all practical information you need. It creates a platform for international students. Read more here.

Jonge Democraten (politiek)

Jonge Democraten is een vrijzinnig-democratische politieke jongerenorganisatie. De JD is onafhankelijk maar is qua ideologie en standpunten vergelijkbaar met de electorale partij D66. Lees er hier meer over!

KOSMU (muziek)

Het KOSMU is een koördinerend orgaan voor muziekgezelschappen in Utrecht. Het orgaan zorgt voor een bevordering van muzikale vorming van jongeren. Wil jij hier ook aan bijdragen? Lees er hier dan meer over.

Kunstorkest (barokorkest)

Het kunstorkest is een studentenbarokorkest waar zowel bekende als onbekende muziek uit de periode 1600-1800 wordt gespeeld! Speel jij graag dit soort muziek? Lees hier dan meer over het studentenbarokorkest!

SIB Utrecht (internationaal)

SIB-Utrecht is een internationaal georiënteerde gezelligheidsvereniging waar de basis gevormd wordt met een wekelijkse lezing en borrel. Met wel meer dan 300 leden! Lees hier meer over deze leuke vereniging!

Studentenscouting U.F.O.-Stam

Studentenscouting combineert het beste van twee werelden; een aanbod van avontuurlijke Scoutingactiviteiten en de gezelligheid van het studentenleven.

Studentenvrouwenkoor Medusa (koor)

Medusa is een studentenvrouwenkoor waar muziekstukken gezongen worden die variëren van licht-klassiek tot modern. Iedere donderdag komen deze gezellige dames samen. Geïnteresseerd? Lees hier dan meer!

STV STUK (toneel)

STUK is dé onafhankelijke Studenten Toneelvereniging voor studenten in de stad Utrecht. Of je nu liever voor of achter de schermen actief bent, iedereen met een voorliefde voor theater is welkom! Daarnaast organiseren we gezellige (thema)borrels en leuke activiteiten.

U.H.S.V. Anteros (LHBT+)

Anteros is een Utrechtse gezelligheidsvereniging die zich richt op LHBT+ studenten. Geïnteresseerd? Lees er hier meer over!

US Cantorij (Koor)

De Utrechtse Studenten Cantorij is een Universiteitskamerkoor die in 2014 zijn 50ste verjaardag vierde! Een historisch koor kun je wel zeggen. Een passie voor zingen? Lees hier dan meer over dit koor en zijn leden!

Utrecht Debating Society (debat)

Het UDS is een gezellige studentendebatvereniging waar diverse groepen studenten samenkomen om te debatteren. De vereniging staat ten alle tijden open voor elke student! Lees hier meer over de vereniging!

Utrechts Studentenkoor en orkest (koor en orkest)

Het Utrechts Studenten Koor en Orkest (USKO) heeft ruim 130 studenten en is hiermee een van de grootste studentenmuziekgezelschappen van Nederland. Bij het USKO staat ontwikkeling binnen de klassieke muziek centraal. Deze studentenvereniging iets voor jou? Lees dan hier de belangrijkste info op een rij.

Utrechtsch Studenten Concert (orkest)

Het Utrechtsch Studenten Concert heeft ruim 90 studenten die de basis vormen van het orkest. Ben jij geke op muziek en wil je meer weten over deze studentenvereniging? Lees dan hier de belangrijkste info op een rij.

Utrechtse Studenten Bigband (Bigband)

Gek op jazz? Of vind je het gewoon gaaf om te spelen in een band? Dan is deze vereniging echt iets voor jou! Ze maken hier van elke gelegenheid weer een feestje! Lees hier meer en leer studenten kennen met dezelfde passie!

V.S.R. De Solleysel

Veterinaire Studenten Rijvereniging De Solleysel is een rijvereniging voor studenten Diergeneeskunde aan Universiteit Utrecht.

ViaKunst (kunst & cultuur)

ViaKunst is een studentenvereniging waar alles draait om gezelligheid, kunst en cultuur! Het is een vereniging zonder verplichtingen, zonder ontgroening en mét veel toffe activiteiten. Benieuwd? Lees er hier meer over!

Vidius (studenten belangen)

VIDIUS (Voor Iedereen Die In Utrecht Studeert) studentenunie zet zich in voor de belangen van alle studenten in Utrecht op het gebied van onderwijs, huisvesting, openbaar vervoer, zorg en juridisch advies. Ben je geïnteresseerd in deze studentenvereniging? De belangrijkste informatie lees je hier op een rij.

 Vond je dit interessant? 

Schrijf je in voor de nieuwsbrief en ontvang maandelijks het laatste nieuws, toffe hotspots, handige tips, nieuwe kamers en leuke vacatures in je mail! 

Utrecht Studentenstad

Het studentenleven in Utrecht is druk, gezellig en elke dag anders. Utrecht Studentenstad verzamelt daarom handige tips, toffe hotspots, de nieuwste kamers en de laatste vacatures voor studenten. Zo beleef jij een fantastische studententijd in Utrecht!

Studeren in Utrecht

Je bent er uit, je start met studeren in Utrecht. De basis van je studententijd is het kiezen van de onderwijsinstelling en studie die bij jou past.

Werken in Utrecht

Ga je in Utrecht studeren? Dan wil je vast werken naast je studie en misschien moet je ook wel een stage lopen. Ben je op zoek naar een leuke bijbaan in of rondom Utrecht en de beste studiegerelateerde stages?

Wonen in Utrecht

Ga je studeren in Utrecht? Dan is het ook superleuk om daar op kamers te wonen! Utrecht heeft studenten namelijk veel te bieden.

Geldzaken

Studeren en het bijbehorende studentenleven is leuk, maar het kost hartstikke veel geld.

Vrije tijd

Na een dag hard studeren en colleges volgen heb je wel wat ontspanning verdiend. Dat komt goed uit, want er is altijd wel wat leuks te doen in Utrecht Studentenstad.

Gezondheidszorg

Tot vroeg in de ochtend bier drinken in de kroeg, weinig slapen, wonen in een studentenhuis en ongezond eten.