Skip to main content

Zoek hier jouw studenten informatie!

NWSV Helix

NatuurWetenschappelijke StudieVereniging Helix (NWSV Helix) is de studievereniging van de bachelor Natuurwetenschap en Innovatiemanagement en de masters Innovation Sciences en Business Sustainability and innovation. De vereniging is net als haar studies nog niet zo oud. De in 1991 opgerichte vereniging wordt op 20 december 2020 29 jaar oud en telt ongeveer 750 leden. De vereniging slaat een brug tussen de studie, toekomst, docenten en haar leden door middel van een breed scala aan activiteiten en evenementen.

Activiteiten en commissies

Helix organiseert met behulp van bijna 30 commissies jaarlijks meer dan 160 activiteiten. Deze activiteiten zijn naast studie- en carrièregerelateerd ook ontspannend. Hiermee biedt Helix voor verschillende interesses ontwikkelingsmogelijkheden voor haar leden. Zo worden verschillende studiereizen, een symposium, een open podium, een ouderdag en allerlei feesten georganiseerd. Daarnaast kan consultancy ervaring opgedaan worden bij de cases van Helix Consulting. Het gevarieerde aanbod maakt de vereniging uniek en biedt een waardevolle toevoeging aan de studietijd.

Naast de vele activiteiten komen leden vaak langs voor een kopje koffie en een praatje op de vertrouwde verenigingskamer. Hier worden spelletjes gespeeld en komen leden bij elkaar om stoom af te blazen na een college of tentamen. Dit kan makkelijk doordat zowel de collegezalen als de kamer zich op het Utrecht Science Park bevinden.

Helix is erg betrokken bij de studie, haar docenten en de ondersteuning van studenten. Zo organiseert Helix evaluatiemomenten van vakken waar studenten feedback kunnen geven op de vakken die ze volgen. Daarnaast kunnen leden via de vereniging boeken aanschaffen die zij nodig hebben voor de studie. Ook worden docenten betrokken bij activiteiten om hen te betrekken bij de vereniging en de studenten.

Ten slotte besteed Helix aandacht aan de carrièremogelijkheden na de studie. Zo worden lunchlezingen en inhousedagen georganiseerd bij partners om leden in contact te brengen met interessante carrière loopbanen. Wanneer leden op zoek zijn naar een bijbaan of een werkgever na hun studie heeft Helix een vacaturepagina bij bedrijven in het werkveld.

Contactgegevens studievereniging NWSV Helix

Mocht je meer willen weten over NWSV Helix kun je al je vragen mailen naar helix@uu.nl of neem een kijkje op onze website nwsvhelix.nl.

Studentenvereniging type

 Vond je dit interessant? 

Schrijf je in voor de nieuwsbrief en ontvang maandelijks het laatste nieuws, toffe hotspots, handige tips, nieuwe kamers en leuke vacatures in je mail! 

Utrecht Studentenstad

Het studentenleven in Utrecht is druk, gezellig en elke dag anders. Utrecht Studentenstad verzamelt daarom handige tips, toffe hotspots, de nieuwste kamers en de laatste vacatures voor studenten. Zo beleef jij een fantastische studententijd in Utrecht!

Studeren in Utrecht

Je bent er uit, je start met studeren in Utrecht. De basis van je studententijd is het kiezen van de onderwijsinstelling en studie die bij jou past.

Werken in Utrecht

Ga je in Utrecht studeren? Dan wil je vast werken naast je studie en misschien moet je ook wel een stage lopen. Ben je op zoek naar een leuke bijbaan in of rondom Utrecht en de beste studiegerelateerde stages?

Wonen in Utrecht

Ga je studeren in Utrecht? Dan is het ook superleuk om daar op kamers te wonen! Utrecht heeft studenten namelijk veel te bieden.

Geldzaken

Studeren en het bijbehorende studentenleven is leuk, maar het kost hartstikke veel geld.

Vrije tijd

Na een dag hard studeren en colleges volgen heb je wel wat ontspanning verdiend. Dat komt goed uit, want er is altijd wel wat leuks te doen in Utrecht Studentenstad.

Gezondheidszorg

Tot vroeg in de ochtend bier drinken in de kroeg, weinig slapen, wonen in een studentenhuis en ongezond eten.