Skip to main content

Zoek hier jouw studenten informatie!

Kunstorkest (barokorkest)

Het Kunstorkest is hét studentenbarokorkest van Utrecht (zelfs het enige studentenbarokorkest van Nederland). Met een gezellige groep van 15-20 studenten spelen we zowel bekende als volstrekt onbekende muziek uit de periode 1600-1800. 

Iedereen heeft belangrijke rol

Spelen in een barokorkest betekent spelen in een kleine bezetting en onder leiding van een concertmeester in plaats van een dirigent. Daardoor heeft iedereen een belangrijke rol in het geheel en leer je echt sámen muziek maken. Barokviolist Hans Lub leidt het orkest, en leert je gaandeweg alles over de typische manier van spelen. 

Activiteiten Kunstorkest

Jaarlijks staan drie concertprojecten op het programma, maar ook repetitieweekenden en een zeilweek. Op het moment is het orkest op zoek naar nieuwe aanwas: violisten, altviolisten, cellisten, hoboïsten zijn van harte welkom een keer langs te komen op repetitie. 

Contact Kunstorkest

Kruisstraat 201
3581GK Utrecht

info@kunstorkest.nl
www.kunstorkest.nl 
 

Studentenvereniging type

 Vond je dit interessant? 

Schrijf je in voor de nieuwsbrief en ontvang maandelijks het laatste nieuws, toffe hotspots, handige tips, nieuwe kamers en leuke vacatures in je mail! 

Utrecht Studentenstad

Het studentenleven in Utrecht is druk, gezellig en elke dag anders. Utrecht Studentenstad verzamelt daarom handige tips, toffe hotspots, de nieuwste kamers en de laatste vacatures voor studenten. Zo beleef jij een fantastische studententijd in Utrecht!

Studeren in Utrecht

Je bent er uit, je start met studeren in Utrecht. De basis van je studententijd is het kiezen van de onderwijsinstelling en studie die bij jou past.

Werken in Utrecht

Ga je in Utrecht studeren? Dan wil je vast werken naast je studie en misschien moet je ook wel een stage lopen. Ben je op zoek naar een leuke bijbaan in of rondom Utrecht en de beste studiegerelateerde stages?

Wonen in Utrecht

Ga je studeren in Utrecht? Dan is het ook superleuk om daar op kamers te wonen! Utrecht heeft studenten namelijk veel te bieden.

Geldzaken

Studeren en het bijbehorende studentenleven is leuk, maar het kost hartstikke veel geld.

Vrije tijd

Na een dag hard studeren en colleges volgen heb je wel wat ontspanning verdiend. Dat komt goed uit, want er is altijd wel wat leuks te doen in Utrecht Studentenstad.

Gezondheidszorg

Tot vroeg in de ochtend bier drinken in de kroeg, weinig slapen, wonen in een studentenhuis en ongezond eten.