Skip to main content

Zoek hier jouw studenten informatie!

KOSMU (muziek)

Het Koördinerend Orgaan Studenten Muziekgezelschappen Utrecht, afgekort KOSMU, is in 1967 opgericht om het musiceren door, en de muzikale vorming onder jongeren te bevorderen en om de mogelijkheden daartoe te verruimen. Want wat is er mooier dan je, naast je drukke studie, te kunnen ontspannen in het maken van muziek?

400 zangers, strijkers, blazers, slagwerkers, pianisten, harpisten en gitaristen

Het studentenmuziekleven in Utrecht is rijk; er zijn maar liefst negen uiteenlopende muziekgezelschappen voor en door studenten aangesloten bij het KOSMU, allen ondersteund door de Universiteit Utrecht. Dat komt neer op een totaal van ongeveer 400 zangers, strijkers, blazers, slagwerkers, pianisten, harpisten en gitaristen die iedere week met veel plezier hun hobby kunnen uitoefenen. Het doel van het KOSMU is om dit te faciliteren, de besturen van de gezelschappen te ondersteunen en te zorgen dat kennis en enthousiasme worden uitgewisseld. Het KOSMU is nauw verbonden met Cultuurcentrum Parnassos. Alle gezelschappen repeteren daar ook.

Kom meer te weten over de KOSMU-gezelschappen op de website!

Contact Koördinerend Orgaan Studenten Muziekgezelschappen Utrecht

Kruisstraat 201
3581 GK, Utrecht

hetkosmu@gmail.com
www.kosmu.nl

Studentenvereniging type

 Vond je dit interessant? 

Schrijf je in voor de nieuwsbrief en ontvang maandelijks het laatste nieuws, toffe hotspots, handige tips, nieuwe kamers en leuke vacatures in je mail! 

Utrecht Studentenstad

Het studentenleven in Utrecht is druk, gezellig en elke dag anders. Utrecht Studentenstad verzamelt daarom handige tips, toffe hotspots, de nieuwste kamers en de laatste vacatures voor studenten. Zo beleef jij een fantastische studententijd in Utrecht!

Studeren in Utrecht

Je bent er uit, je start met studeren in Utrecht. De basis van je studententijd is het kiezen van de onderwijsinstelling en studie die bij jou past.

Werken in Utrecht

Ga je in Utrecht studeren? Dan wil je vast werken naast je studie en misschien moet je ook wel een stage lopen. Ben je op zoek naar een leuke bijbaan in of rondom Utrecht en de beste studiegerelateerde stages?

Wonen in Utrecht

Ga je studeren in Utrecht? Dan is het ook superleuk om daar op kamers te wonen! Utrecht heeft studenten namelijk veel te bieden.

Geldzaken

Studeren en het bijbehorende studentenleven is leuk, maar het kost hartstikke veel geld.

Vrije tijd

Na een dag hard studeren en colleges volgen heb je wel wat ontspanning verdiend. Dat komt goed uit, want er is altijd wel wat leuks te doen in Utrecht Studentenstad.

Gezondheidszorg

Tot vroeg in de ochtend bier drinken in de kroeg, weinig slapen, wonen in een studentenhuis en ongezond eten.