Skip to main content

Zoek hier jouw studenten informatie!

Juridische Studenten Vereniging te Utrecht (JSVU)

De JSVU is de officiële, onafhankelijke departementsvereniging van het departement Rechtsgeleerdheid van de Universiteit Utrecht, oftewel dé studievereniging voor studenten die rechten studeren in Utrecht. De JSVU is opgericht op 2 februari 1968. Ondertussen bestaat de JSVU dus al ruim 52 jaar! Met meer dan 3000 leden en rond de 80 evenementen per jaar is de JSVU een van de grootste en meest professionele studentenorganisaties van Nederland. 

Evenementen en activiteiten

De JSVU organiseert jaarlijks veel activiteiten zowel sociaal als inhoudelijk. Zo organiseert zij maandelijkse JSVU Borrels,  feestjes en het spectaculaire gala. Ter ontspanning zijn er een aantal reizen, pubquizzen en het JSVU Hockeytoernooi. Op het gebied van arbeidsmarktoriëntatie worden er symposia, het Juridisch Studenten Congres en de grootste juridische bedrijvendag van Nederland georganiseerd. Al met al een ontzettend breed aanbod met voor ieder wat wils!

Commissies

Vrijwel alle activiteiten worden georganiseerd door actieve leden binnen de JSVU die een commissie doen. Als je lid wordt bij de JSVU kun je ervoor kiezen om je op te geven voor een van onze achttien commissies. Je organiseert dan samen met een groep anderen een aantal evenementen per jaar. Dit is de ideale manier om je medestudenten te leren kennen. Daarnaast is het een waardevolle toevoeging om naast je studie te doen.

Korting op boeken

Naast alle activiteiten biedt de JSVU ook 5-16% korting op je studieboeken. Aan het begin van iedere periode stelt de JSVU per vak de boeken beschikbaar die door de Universiteit Utrecht worden voorgeschreven. Dit maakt het gemakkelijk om de juiste boeken te bestellen en als lid ontvang je ook nog eens korting! Verder kun je ook je juridische readers op de JSVU laten bezorgen en kun jij er samenvattingen voor al je vakken aanschaffen. Zo haal je zeker je tentamens!

JSVU Introductieweekend

Ieder jaar vindt in de zomervakantie het JSVU Introductieweekend plaats. Dit evenement is speciaal voor aankomende eerstejaars rechtenstudenten, zodat zij kennis kunnen maken met 120 andere eerstejaars en de JSVU. Het weekend staat 100% in het teken van gezelligheid en is dus GEEN ontgroening! Voor meer informatie of inschrijven, klik hier. Blijf op de hoogte van het weekend via de Introductiecommissie-Facebookpagina.

Ga naar de website, de Facebookpagina of de Instagrampagina voor meer informatie!

Contactgegevens JSVU

bestuur@jsvu.nl

030-2400811

Domplein 24, 3512 JE Utrecht

Studentenvereniging type

 Vond je dit interessant? 

Schrijf je in voor de nieuwsbrief en ontvang maandelijks het laatste nieuws, toffe hotspots, handige tips, nieuwe kamers en leuke vacatures in je mail! 

Utrecht Studentenstad

Het studentenleven in Utrecht is druk, gezellig en elke dag anders. Utrecht Studentenstad verzamelt daarom handige tips, toffe hotspots, de nieuwste kamers en de laatste vacatures voor studenten. Zo beleef jij een fantastische studententijd in Utrecht!

Studeren in Utrecht

Je bent er uit, je start met studeren in Utrecht. De basis van je studententijd is het kiezen van de onderwijsinstelling en studie die bij jou past.

Werken in Utrecht

Ga je in Utrecht studeren? Dan wil je vast werken naast je studie en misschien moet je ook wel een stage lopen. Ben je op zoek naar een leuke bijbaan in of rondom Utrecht en de beste studiegerelateerde stages?

Wonen in Utrecht

Ga je studeren in Utrecht? Dan is het ook superleuk om daar op kamers te wonen! Utrecht heeft studenten namelijk veel te bieden.

Geldzaken

Studeren en het bijbehorende studentenleven is leuk, maar het kost hartstikke veel geld.

Vrije tijd

Na een dag hard studeren en colleges volgen heb je wel wat ontspanning verdiend. Dat komt goed uit, want er is altijd wel wat leuks te doen in Utrecht Studentenstad.

Gezondheidszorg

Tot vroeg in de ochtend bier drinken in de kroeg, weinig slapen, wonen in een studentenhuis en ongezond eten.