Skip to main content

Zoek hier jouw studenten informatie!

Jonge Democraten (politiek)

Jonge Democraten is een Nederlandse vrijzinnig-democratische politieke jongerenorganisatie opgericht in 1984. De JD is onafhankelijk maar is qua ideologie en standpunten vergelijkbaar met de electorale partij D66. Maar hoewel het een jongerenpartij is, gaat het vooral ook om het delen van interesse, expertise en idealen. Er wordt dus niet alleen maar over politiek gepraat. Lidmaatschap staat open voor jongeren van 12 tot 30 jaar. Momenteel heeft de JD ongeveer 5200 leden.

Afdeling Utrecht – Actief & actueel in Utrecht

De vereniging bestaat uit een Landelijk bestuur en verschillende afdelingsbesturen. De Jonge Democraten Utrecht is een actieve afdeling die wekelijks op maandag in Cafe The Florin een activiteit organiseren. De invulling van een maandagavond kan verschillen van een training, debat of panelgesprek tot een bezoek aan een redactie, wandelen met asielzoekers en aanschuiven bij een ouderenopvang.

Ideaal, Opinie, Debat, Politiek

Bij de Jonge Democraten kan je vrijwel met iedere interesse of expertise terecht. Het ene moment houden ze een discussie over stadslandbouw en een week later dragen ze speeches voor waarin ze pleiten voor een nieuw onderwijssysteem.

Er zijn werkgroepen, promotieteams, trainingsweekenden en een hele hoop andere activiteiten waar je met je maatschappelijke vragen, interessegebieden of politieke hypotheses terecht kan.

Gezellig en vrijblijvend

Bij de Jonge Democraten ben je lid van een politieke jongeren partij en ondersteun je deze dus financieel. Verder zijn er geen verplichtingen en is deelname aan activiteiten geheel vrijblijvend. Sommige leden komen drie keer per jaar naar een avond die zij interessant vinden, andere leden zijn dag in dag uit actief bij en voor de vereniging.

Boven al is het vooral gezellig. Een biertje na een meta gesprek over militaire interventies is behoorlijk gezond, dus dat wordt ook met liefde gedaan.

Contact Jonge Democraten Utrecht

voorzitter.utrecht@jd.nl
www.utrecht.jongedemocraten.nl

Studentenvereniging type

 Vond je dit interessant? 

Schrijf je in voor de nieuwsbrief en ontvang maandelijks het laatste nieuws, toffe hotspots, handige tips, nieuwe kamers en leuke vacatures in je mail! 

Utrecht Studentenstad

Het studentenleven in Utrecht is druk, gezellig en elke dag anders. Utrecht Studentenstad verzamelt daarom handige tips, toffe hotspots, de nieuwste kamers en de laatste vacatures voor studenten. Zo beleef jij een fantastische studententijd in Utrecht!

Studeren in Utrecht

Je bent er uit, je start met studeren in Utrecht. De basis van je studententijd is het kiezen van de onderwijsinstelling en studie die bij jou past.

Werken in Utrecht

Ga je in Utrecht studeren? Dan wil je vast werken naast je studie en misschien moet je ook wel een stage lopen. Ben je op zoek naar een leuke bijbaan in of rondom Utrecht en de beste studiegerelateerde stages?

Wonen in Utrecht

Ga je studeren in Utrecht? Dan is het ook superleuk om daar op kamers te wonen! Utrecht heeft studenten namelijk veel te bieden.

Geldzaken

Studeren en het bijbehorende studentenleven is leuk, maar het kost hartstikke veel geld.

Vrije tijd

Na een dag hard studeren en colleges volgen heb je wel wat ontspanning verdiend. Dat komt goed uit, want er is altijd wel wat leuks te doen in Utrecht Studentenstad.

Gezondheidszorg

Tot vroeg in de ochtend bier drinken in de kroeg, weinig slapen, wonen in een studentenhuis en ongezond eten.