Skip to main content

Zoek hier jouw studenten informatie!

Gezelligheidsverenigingen zijn studentenverenigingen die niet speciaal gericht zijn op een bepaalde sport, religie of sociaal doel. Het belangrijkste bij een gezelligheidsvereniging is dat leden samen activiteiten organiseren en genieten van hun studententijd! Natuurlijk wordt er bij gezelligheidsverenigingen gefeest, maar dat is niet waar het alleen maar om draait. Persoonlijke ontwikkeling, elkaar stimuleren om een studie te halen, een netwerk opbouwen en ervaring opdoen in een commissie of een bestuur, kan namelijk ook bij een studenten gezelligheidsvereniging!

In Utrecht zijn verschillende studenten gezelligheidsverenigingen. Het complete overzicht vind je hieronder.

Niks missen van de gezelligheidsverenigingen in Utrecht? Meld je aan voor onze nieuwsbrief Is een gezelligheidsvereniging niks voor jou?

Er zijn ook studentensportverenigingen, studieverenigingenreligieuze verenigingen en overige studentenverenigingen in Utrecht!

Biton

Utrecht telt vele gezelligheidsverenigingen, waaronder Biton. Dit is een studentengezelligheidsvereniging waar kleinschaligheid, gelijkwaardigheid, vrijblijvendheid en diversiteit centraal staan. Hier meer informatie.

C.S. Veritas

Veritas is 130 jaar oud en met 1800 leden de grootste gemengde studentengezelligheidsvereniging in Utrecht. De basis van de vereniging wordt gevormd door jaarclubs. Spreekt dit je aan? Lees hier dan meer!

S.S.R.-N.U.

Vrienden maken voor het leven, discussiëren aan de bar, het organiseren van talloze activiteiten en borrelen tot de zon opkomt: nergens ervaar je je studententijd zo intens als bij S.S.R.-N.U! Lees hier meer.

Studentenvereniging Cognatio

L.S.V. Cognatio is de landelijke studentenvereniging voor studenten van Hogeschool Tio met meer dan 600 actieve leden in vijf verschillende steden.

U.S.V. TwintigTwintig

Hechte vriendschappen, nieuwe ervaringen, flexibiliteit, openheid en gezelligheid. Dat is waar U.S.V. TwintigTwintig voor staat. Of je nu in een studentenhuis of in het ouderlijk huis woont, bij onze vereniging is voor iedereen plek die op zoek is naar een sociaal leven in Utrecht! Lees hier meer. 

U.V.S.V./N.V.V.S.U.

Deze Utrechtse studentenvereniging bestaat enkel en alleen uit vrouwen! Dit zorgt voor hele leuke feesten, hechte vriendschappen en gedeelde interesses. Spreek dit je aan? Dan hier alle info voor je op een rij.

UMTC

Studentenvereniging UMTC is een gezelligheidsvereniging waar het gaat om het hebben van een goede sociale contact tussen leden onderling. Wil jij ook een tweede thuis creëren? Lees hier dan meer over UMTC.

Unitas S.R.

Unitas S.R is een van de grootste verenigingen van Utrecht. Het draait hier om studiegerelateerde activiteiten maar vooral ook veel ontspanning. Een vereniging waar je kunt leren van je medeleden. Lees hier meer.

Utrechtsch Studenten Corps

Het Utrechts Studenten Corps (USC) is een studentenvereniging die bestaat uit wel duizend mannelijke leden. Ze organiseren activiteiten op elk gebied. Soms samen met een vrouwelijke vereniging. Lees hier meer!

 Vond je dit interessant? 

Schrijf je in voor de nieuwsbrief en ontvang maandelijks het laatste nieuws, toffe hotspots, handige tips, nieuwe kamers en leuke vacatures in je mail! 

Utrecht Studentenstad

Het studentenleven in Utrecht is druk, gezellig en elke dag anders. Utrecht Studentenstad verzamelt daarom handige tips, toffe hotspots, de nieuwste kamers en de laatste vacatures voor studenten. Zo beleef jij een fantastische studententijd in Utrecht!

Studeren in Utrecht

Je bent er uit, je start met studeren in Utrecht. De basis van je studententijd is het kiezen van de onderwijsinstelling en studie die bij jou past.

Werken in Utrecht

Ga je in Utrecht studeren? Dan wil je vast werken naast je studie en misschien moet je ook wel een stage lopen. Ben je op zoek naar een leuke bijbaan in of rondom Utrecht en de beste studiegerelateerde stages?

Wonen in Utrecht

Ga je studeren in Utrecht? Dan is het ook superleuk om daar op kamers te wonen! Utrecht heeft studenten namelijk veel te bieden.

Geldzaken

Studeren en het bijbehorende studentenleven is leuk, maar het kost hartstikke veel geld.

Vrije tijd

Na een dag hard studeren en colleges volgen heb je wel wat ontspanning verdiend. Dat komt goed uit, want er is altijd wel wat leuks te doen in Utrecht Studentenstad.

Gezondheidszorg

Tot vroeg in de ochtend bier drinken in de kroeg, weinig slapen, wonen in een studentenhuis en ongezond eten.