Skip to main content

Zoek hier jouw studenten informatie!

CDJA (politiek)

Leuk dat je op de pagina klikt met politieke verenigingen, want dat betekent dat je de wereld om jou heen belangrijk vindt. Wil je eens kijken wat je met dat idee kan doen, dan nodigt het CDJA jou uit om eens bij het CDJA Utrecht langs te komen.

Waar staat het CDJA voor?

Ze geloven in de kracht van mensen die naar elkaar omzien. Dit komt naar voren in de vier grondslagen van het CDJA: publieke gerechtigheid, gespreide verantwoordelijkheid, rentmeesterschap en solidariteit. Dit is hun uitgangspunt bij het bespreken van maatschappelijke vraagstukken.

Wat doet het CDJA Utrecht?

Het CDJA Utrecht is een actieve jongerenvereniging waar de grondslagen concreet worden gemaakt in hun activiteiten, onder andere:

Politiek Café

Elke 3e maandag van de maandorganiseert het CDJA Utrecht een politiek café in de sociëteit van SSR-NU: een interessante spreker geefteen prikkelende lezing, waarna er ruimte is voor debat. Ze sluiten af met een gezellige borrel, deels op kosten van het CDJA Utrecht ;-).

Werkbezoeken

Omdat ze graag in contact willen zijn met de Utrechtse samenleving gaan ze op werkbezoek. Een voorbeeld is bezoek aan een TBS kliniek, een Hindu tempel of de Douwe Egberts fabriek.

Excursies

Ook gaan ze gemiddeld eens per jaar op excursie, zo krijg je een kijkje in de keuken van bijvoorbeeld het Europees Parlement en de Tweede Kamer.

Het CDJA bestuur nodigt jou graag uit om een activiteit te bezoeken.

Contact CDJA

utrecht@cdja.nl
www.cdja.nl

Studentenvereniging type

 Vond je dit interessant? 

Schrijf je in voor de nieuwsbrief en ontvang maandelijks het laatste nieuws, toffe hotspots, handige tips, nieuwe kamers en leuke vacatures in je mail! 

Utrecht Studentenstad

Het studentenleven in Utrecht is druk, gezellig en elke dag anders. Utrecht Studentenstad verzamelt daarom handige tips, toffe hotspots, de nieuwste kamers en de laatste vacatures voor studenten. Zo beleef jij een fantastische studententijd in Utrecht!

Studeren in Utrecht

Je bent er uit, je start met studeren in Utrecht. De basis van je studententijd is het kiezen van de onderwijsinstelling en studie die bij jou past.

Werken in Utrecht

Ga je in Utrecht studeren? Dan wil je vast werken naast je studie en misschien moet je ook wel een stage lopen. Ben je op zoek naar een leuke bijbaan in of rondom Utrecht en de beste studiegerelateerde stages?

Wonen in Utrecht

Ga je studeren in Utrecht? Dan is het ook superleuk om daar op kamers te wonen! Utrecht heeft studenten namelijk veel te bieden.

Geldzaken

Studeren en het bijbehorende studentenleven is leuk, maar het kost hartstikke veel geld.

Vrije tijd

Na een dag hard studeren en colleges volgen heb je wel wat ontspanning verdiend. Dat komt goed uit, want er is altijd wel wat leuks te doen in Utrecht Studentenstad.

Gezondheidszorg

Tot vroeg in de ochtend bier drinken in de kroeg, weinig slapen, wonen in een studentenhuis en ongezond eten.