Skip to main content

Zoek hier jouw studenten informatie!

Biton

B.I.T.O.N. is een studentengezelligheidsvereniging waar kleinschaligheid, gelijkwaardigheid, vrijblijvendheid en diversiteit centraal staan:

Kleinschaligheid

We hebben ongeveer 400 leden, waardoor je elkaar makkelijk leert kennen. Voor nieuwe leden is dit fijn, omdat ze zo snel opgenomen worden in het gezellige verenigingsleven van Biton. Wanneer je langskomt, zijn er altijd mensen die je kent of waar je bij aan kunt schuiven.

Gelijkwaardigheid

Bij Biton is iedereen gelijk. Er wordt geen onderscheid gemaakt tussen eerstejaars en ouderejaars en actieve of niet-actieve leden. Er wordt geloot voor commissies en je kunt als eerstejaars meteen actief worden. De introductie is ook op gelijkwaardigheid gebaseerd, Biton heeft dus geen ontgroening.

Vrijblijvendheid

Naast het doorlopen van de introductie en het betalen van contributie kent Biton geen verplichtingen. Je kunt naar Biton komen om je in je vrije tijd te vermaken op de dansvloer of aan de bar. Maar je kunt ook actief worden in een of meer van de 26 commissies, de zes disputen of de vele clubs die Biton rijk is. Biton is wat je er zelf van maakt. Hoe jij je lidmaatschap in wilt vullen is geheel aan jou.

Diversiteit

Bijna alle soorten studies en studenten zijn vertegenwoordigd op Biton. Dit geeft leden de kans met de meest uiteenlopende mensen in contact te komen. Zo maak je kennis met verschillende ideeën en meningen, wat interessante en gezellige avonden oplevert. 

Kennis maken met Biton

Eens in de paar maanden is er een Open Avond of een BiTe-feest. Op deze avonden kunnen niet-leden langskomen in ons pand aan het Lucasbolwerk om de gezellige sfeer te proeven.

Twijfel je nog of een studentenvereniging iets voor jou is? Lees hier alle voor- en nadelen van lid worden bij een vereniging!

Contact Biton

Lucasbolwerk 16
3512 EH Utrecht

info@biton.nl
www.biton.nl
030-2341310

Studentenvereniging type

 Vond je dit interessant? 

Schrijf je in voor de nieuwsbrief en ontvang maandelijks het laatste nieuws, toffe hotspots, handige tips, nieuwe kamers en leuke vacatures in je mail! 

Utrecht Studentenstad

Het studentenleven in Utrecht is druk, gezellig en elke dag anders. Utrecht Studentenstad verzamelt daarom handige tips, toffe hotspots, de nieuwste kamers en de laatste vacatures voor studenten. Zo beleef jij een fantastische studententijd in Utrecht!

Studeren in Utrecht

Je bent er uit, je start met studeren in Utrecht. De basis van je studententijd is het kiezen van de onderwijsinstelling en studie die bij jou past.

Werken in Utrecht

Ga je in Utrecht studeren? Dan wil je vast werken naast je studie en misschien moet je ook wel een stage lopen. Ben je op zoek naar een leuke bijbaan in of rondom Utrecht en de beste studiegerelateerde stages?

Wonen in Utrecht

Ga je studeren in Utrecht? Dan is het ook superleuk om daar op kamers te wonen! Utrecht heeft studenten namelijk veel te bieden.

Geldzaken

Studeren en het bijbehorende studentenleven is leuk, maar het kost hartstikke veel geld.

Vrije tijd

Na een dag hard studeren en colleges volgen heb je wel wat ontspanning verdiend. Dat komt goed uit, want er is altijd wel wat leuks te doen in Utrecht Studentenstad.

Gezondheidszorg

Tot vroeg in de ochtend bier drinken in de kroeg, weinig slapen, wonen in een studentenhuis en ongezond eten.