U bent hier

Wonen in Utrecht

Utrecht, de bruisende studentenstad van Nederland. We schreven eerder een artikel met redenen om te studeren in Utrecht. Misschien ben je al overtuigd om je studietijd in de Domstad door te brengen. De volgende stap is het vinden van geschikte woonruimte in Utrecht. Studenten kamers in Utrecht worden aangeboden door studentenverenigingen en kameraanbieders in Utrecht. Natuurlijk kun je ook via een andere weg terecht komen in een Utrechts studentenhuis. Hoe vind je de juiste woning in Utrecht en welke regels gelden er? De belangrijkste informatie over wonen in Utrecht vind je op deze pagina. 

Tip: wil je op de hoogte blijven van het laatste kameraanbod in Utrecht? Meld je dan aan voor onze nieuwsbrief!

Inschrijven in de gemeente Utrecht

Als je naar Utrecht verhuist, moet je je inschrijven bij de gemeente. Lees hier hoe jij je inschrijft bij de gemeente en wat je daarvoor nodig hebt.

Kamers in Utrecht

Ga je studeren in de Domstad en wil je direct in Utrecht op kamers? Kamers in en rondom het centrum van Utrecht zijn het meest populair. Utrecht biedt een ruim kameraanbod in en rondom deze A-locaties. De ideale kamer in Utrecht niet gevonden? Vind hier het actuele aanbod.

Kamer verhuren

Wil jij (tijdelijk) jouw kamer verhuren? We hebben op een rij gezet hoe je makkelijk en snel je kamer onderverhuurt en waar je op moet letten!

Antikraak wonen in Utrecht

Antikraak wonen in Utrecht kan aantrekkelijk zijn in je studententijd. Antikraak betekent goedkoop wonen in de stad op verschillende - vaak unieke - locaties. Zo leer je Utrecht snel kennen! Flexibiliteit is wel gewenst. Lees hier meer.

Zoektips voor een kamer in Utrecht

Wil je een kamer of andere woonruimte huren in Utrecht? Soms moet je even geduld hebben. Gelukkig zijn er (online) veel mogelijkheden om een kamer in Utrecht te zoeken en te vinden. We zetten de beste tips voor je op een rij.

Woonruimte in Utrecht

Voor je op kamers gaat in Utrecht is het handig om te weten welke woonmogelijkheden er zijn. Ga je kopen of huren in Utrecht? Wil je met andere studenten wonen of woon je liever bij een hospita of alleen?

Gemeente Utrecht

Het aanvragen van een rijbewijs, een paspoort en het inschrijven als inwoner gebeurt bij de gemeente. Een overzicht waar je moet zijn, wat je mee moet nemen en waarvoor je bij de gemeente terecht kan.

Wat is hospiteren en hoe werkt het?

Als er een kamer vrijkomt in een studentenhuis, organiseren de bewoners vaak een hospiteeravond. Wat is dat precies en hoe bereid je je zo goed mogelijk voor?

Nieuwste kamers in Utrecht