U bent hier

Ontdek Utrecht: top 5 culturele hotspots

Heb je vrije tijd over? Een drankje in je vaste kroeg of een borrel op de Neude is natuurlijk gezellig, maar soms ben je toe aan iets anders. Kom uit je comfort zone en ontdek Utrecht eens op een andere manier. Heb je de toeristische highlights al gezien? Onze tips die je echt afgevinkt moet hebben:

  • Zin in een avondje BN-ers spotten en je extra leuk aankleden? Volg en bezoek het Nederlands filmfestival (september). Dit wereldbekende filmfestival is voor iedereen toegankelijk en de aanrader van elke cultuurliefhebber. Na deze avond heb je weer eens iets anders om over te kletsen dan de laatste Netflix serie.
  • Heb je een writersblock of een vol hoofd na je tentamenperiode? Bezoek een culturele zondag. De opening van het Utrechtse culturele seizoen gaat elk jaar van start met het  Uitfeest in augustus. Na deze kick-off organiseert Utrecht regelmatig culturele zondagen met een leuk programma waar iedereen naar toe kan.
  • Verwonder je in het Nijntje museum. In dit interactieve museum ga je terug naar je kindertijd. Leuk als je populair wilt worden bij je kleine nichtje of neefje. 
  • Ook een leuke tip om cultureel geprikkeld te worden: koop een kaartje voor Tweetakt. Dit kunstfestival is leuk voor alle leeftijden en laat alle vormen van kunst zien op het gebied van theater, muziek en kunst. Wederom gegarandeerd een inspiratiebron om weer eens out of the box te gaan denken.
  • Sleep je huisgenoten mee naar DOMunder. Na deze archeologische tocht onder het Domplein in Utrecht heb jij je portie cultuur wel weer gehad.

Heb je de culturele highlights afgevinkt? Lees dan ook ons blog over de leuke barretjes en restaurants in Utrecht. Voor de liefhebbers zetten we ook nog even de achtergrond van de cultuur in Utrecht uiteen.

Utrecht als cultuurstad

Uniek aan Utrecht is het Middeleeuwse stelsel van grachten en werfkades. Dit maakte ooit deel uit van een Middeleeuws havencomplex, dat nergens anders ter wereld te vinden is. Slenter over de werfkades en ontdek een tweede, laaggelegen stad aan het water met spannende paadjes en geboogde werfkelders. Waar eeuwen terug handel werd gedreven, vind je nu bijzondere winkeltjes, kroegen en restaurants. Een andere blikvanger is de Domtoren. Al eeuwenlang symbool van de belangrijke rol van Utrecht op religieus gebied. Museum Catharijneconvent – gevestigd in een voormalig Utrechts klooster – geeft je een mooi beeld van de fascinerende geschiedenis van het christendom in Nederland. Utrecht doet goed haar best om haar cultuur imago te behouden. Het Nederlands filmfestival is een bekend cultuur evenement wat jaarlijks in Utrecht georganiseerd wordt en laten we dat nu net als tip gegeven hebben als culturele highlight ;-).

Heb jij nog tips? We horen het graag via: redactie@studentensteden.nl.

 

Lees ook

Abonneren op