U bent hier

Leer Utrecht kennen

Utrecht, een stad met de perfecte dynamiek. Klein genoeg om wandelend de middeleeuwse binnenstad te ontdekken. Groot genoeg om dagenlang te genieten van festivals van wereldformaat, moderne architectuur, trendy winkels en verrassende musea. Utrecht bruist en is een echte studentenstad. In Utrecht wonen ruim 70.000 studenten, waarvan ongeveer de helft op kamers woont. De laatste jaren blijven steeds meer studenten en starters in Utrecht wonen, omdat steeds meer gezellige terrassen, fijne restaurants, bekende winkelketens en kleine boutiques zich in Utrecht vestigen. Dit resulteert in een gezellig, gemeleerd publiek op vrijdag avond: een goede mix van studenten en jong professionals.

Oké, Utrecht is een stad die veel te bieden heeft dus. Hoe leer je deze leuke stad zo snel mogelijk kennen? Een paar tips, "must read's", "nice to see's" en "to do's" , zodat jij Utrecht binnenkort op je duimpje kent. 

Tips om Utrecht te leren kennen

  • Nog steeds op zoek naar de weg in Utrecht? Download een gratis cityguide. We starten met de formele, "VVV tip". Wil je je moeder een dagje rondleiden door Utrecht en kom je niet verder dan de kroeg waar je donderdag avond geborreld hebt? Via de website Bezoek-Utrecht kun je een kaart van Utrecht downloaden. Je kunt zelfs een dag laten plannen door adviseurs via deze website. Dat is voor de luie student, maar wel makkelijk als je brak bent.
     
  • Een vraag over Utrecht? Tweet: #inutrecht. Heb je vragen vragen als: waar vind ik de beste kapper? Waar kan ik een goed studentenmaal krijgen? Waar kan ik rustig studeren? Stuur dan een tweet met je vraag gevolgd door: #inUtrecht. Medestudenten, VVV Utrecht, bedrijven uit de stad en bewoners sturen jou hun tips, zodat jij in een rap tempo antwoord op je vraag hebt. Wil je weten of jouw vraag al gesteld is? Tik in de zoek balk op Twitter #inUtrecht in en je ziet alle vragen in een overzicht.
     
  • De leukste hotspots vinden? Blogs lezen. Tja, niet de meest originele tip, maar blogs zijn wel de beste manier om de écht leuke adresjes in Utrecht te vinden. Bloggers zijn vaak het eerste op de hoogte van de nieuwste plekken. En daar ben je naar op zoek. Na een kort onderzoek op onze redactie is dit onze top 3 van leukste blog berichten over Utrecht: dit artikel op Elle eten is ons favoriete bericht om achter de leukste Utrechtse restaurantjes te komen, bij liefsuitutrecht vonden we de tofste concepstores en bij nsmbl ontdekten we de beste Utrechte koffie plekjes.

Meer tips om te doen in Utrecht? Houd onze Utrechtse evenementen pagina of Facebook pagina in de gaten voor de laatste updates.

Wat moet je zien en doen in Utrecht?

In het bruisende Utrecht is veel te zien en te doen. We schreven eerder een blog over de cultuur top 5 van Utrecht en leukste barretjes en restaurants in Utrecht. Wij zijn altijd benieuwd naar de leukste tips die we kunnen geven aan studenten. Dus: heb je tips voor leuke adresjes, nieuwe hotspots, goede studieplekken, gezellige kroegen, mooie feestjes, zomerse festivals en lekkere foodconcepten voor studenten in Utrecht? Dan horen we dat heel graag via utrecht@studentensteden.nl.

 

Lees ook

oliebollen
Abonneren op