U bent hier

Waarom studeren in Utrecht?

Ben jij van plan om te studeren in Utrecht of ben je er nog niet uit? Logisch dat je twijfelt, je studententijd is immers een belangrijke periode in je leven. We hebben - zo objectief mogelijk - redenen om in Utrecht te studeren op een rij gezet.

Utrecht als echte studentenstad

Utrecht is sinds tientallen jaren een echte studentenstad. Het studentenkarakter van Utrecht is terug te zien in de faciliteiten en initiatieven die gericht zijn op studenten. Zo zijn er een heleboel barretjes en restaurants die als doel hebben om aankomende, studerende én oud studenten een onvergetelijke (studenten)tijd in Utrecht te bezorgen. In tegenstelling tot Amsterdam voel je in Utrecht direct de studentencultuur vanwege het kleinschalige karakter. De Domstad, een andere naam voor Utrecht, is de laatste jaren ook populairder geworden onder 'starters'. Veel oud-studenten blijven na hun studie wonen in Utrecht, waardoor er elk jaar meer succesvolle en hippe horecagelegenheden worden geopend.

Een actief studentenleven in Utrecht

Utrecht staat bekend om de vele gezellige en diverse studentenverenigingen. Zo zijn de bekende studentenverenigingen: USC, Unitas S.R. en C.S. Veritas in Utrecht gehuisvest. Alle  gezelligheidsverenigingen van Utrecht, met én zonder ontgroening, hebben we eerder voor je op een rij gezet. Er zit vast een studentenvereniging bij die bij jou past!

Ken je voldoende mensen in Utrecht of heb je simpelweg geen zin in de verplichtingen die een gezelligheidsvereniging met zich meebrengt? Utrecht biedt ook mogelijkheden voor de sportieve student. Wil jij je studententijd sportief doorbrengen? Kijk dan even in het overzicht met alle sportverenigingen in Utrecht.

Altijd iets te doen in Utrecht

We hadden het al over de hippe horecagelegenheden in Utrecht. Plan naast een tour langs lekkere eet- en borrelgelegenheden eens een dagje cultuur. Dit is zeker de moeite waard, want in Utrecht is er geen gebrek aan leuke bezienswaardigheden. Wil je Utrecht echt ontdekken? Ja, de Dom beklimmen hoort erbij, maar onderneem ook iets originelers. Ervaar een vlaag van de artistieke Utrechtse sfeer tijdens een bezoek aan het Filmfestival of wordt geraakt door de kunstzinnige uitspattingen van het Tweetakt festival. Meer weten? Check dan ook onze top 5 culturele hotspots van Utrecht.

Overtuigd? Kies een leuke studie in Utrecht

Ben je overtuigd om in Utrecht te studeren? De volgende stap is het kiezen van de juiste opleiding. Nieuwsgierig naar de studies die je in Utrecht kunt volgen? Op deze pagina's vind je een makkelijk overzicht van alle hogescholen en universiteiten in Utrecht.

Wil je tijdens je studententijd niks missen van het studentenleven in Utrecht? Meld je aan voor onze nieuwsbrief! Je ontvangt dan maandelijks handige tips, toffe hotspots, vette evenementen, leuke vacatures en de nieuwste kamers in je mailbox!

Meld je aan voor onze nieuwsbrief

Lees ook

Studie in het Engels
Abonneren op