U bent hier

Waarom studeren in Utrecht?

Ben jij van plan om te studeren in Utrecht of ben je er nog niet uit? Logisch dat je twijfelt, je studententijd is immers een belangrijke periode in je leven. We hebben - zo objectief mogelijk - redenen om in Utrecht te studeren op een rij gezet.

Utrecht als echte studentenstad

Utrecht is sinds tientallen jaren een echte studentenstad. Het studentenkarakter van Utrecht is terug te zien in de faciliteiten en initiatieven die gericht zijn op studenten. Zo biedt Utrecht talloze barretjes en restaurants die als doel hebben om aankomende, studerende én oud studenten een onvergetelijke (studenten)tijd in Utrecht te bezorgen. In tegenstelling tot Amsterdam voel je in Utrecht direct de studenten cultuur vanwege het kleinschalige karakter. De Domstad, een andere naam voor Utrecht, is de laatste jaren ook populairder geworden onder 'starters'. Veel oud studenten blijven na hun studie wonen in Utrecht met als gevolg dat elk jaar meer succesvolle, hippe horeca gelegenheden worden geopend.

Een actief studentenleven in Utrecht

Utrecht staat bekend om de gezellige en diverse studentenverenigingen die de stad telt. Er zit vast een studentenvereniging bij die bij jou past. Zo zijn de bekende studentenverenigingen: USC, Unitas S.R. en C.S Veritas in Utrecht gehuisvest. Alle  gezelligheidsverenigingen van Utrecht, met én zonder ontgroening, hebben we eerder voor je op een rij gezet.

Ken je voldoende mensen in Utrecht of heb je simpelweg geen zin in de verplichtingen die een gezelligheidsvereniging met zich mee brengt? Utrecht biedt ook mogelijkheden voor de sportieve student. Wil jij je studententijd sportief doorbengen? Wellicht ben je dan geïnteresseerd in het overzicht met alle sportverenigingen in Utrecht.

Altijd iets te doen in Utrecht

We tipten eerder in dit artikel de hippe horecagelegenheden in Utrecht. Plan naast een tour langs lekkere eet- en borrelgelegenheden eens een dagje cultuur. Het is de moeite waard, in Utrecht geen gebrek aan leuke bezienswaardigheden. Wil je Utrecht echt ontdekken? Ja, de Dom beklimmen hoort erbij, maar onderneem ook iets originelers. Ervaar een vlaag van de artistieke Utrechtse sfeer tijdens een bezoek aan het Filmfestival of wordt geraakt door de kunstzinnige uitspattingen van het Tweetakt festival. Meer weten? Lees dan ook ons artikel met de top 5 culturele hotspots van Utrecht.

Overtuigd? Kies een leuke studie in Utrecht

Ben je overtuigd om in Utrecht te studeren? De volgende stap is het kiezen van de juiste opleiding. Nieuwsgierig naar de studies die je in Utrecht kunt volgen? Op deze pagina's vind je een makkelijk overzicht van alle Hogescholen en Universiteiten in Utrecht.

Ps. Wat zijn jouw redenen om in Utrecht te studeren? We zijn benieuwd. Laat het ons weten via utrecht@studentensteden.nl.

Lees ook

studeren students study
Studenten must haves rugtas
Abonneren op