U bent hier

Universiteit Utrecht

Kies je voor studeren aan de Universiteit Utrecht? Dan kies je voor een internationaal georiënteerde universiteit met veel mogelijkheden.

Een groot en divers onderwijsaanbod

Het onderwijsaanbod van de Universiteit Utrecht is groot en divers. Je kunt kiezen uit bijna 50 bacheloropleidingen en ongeveer 180 masterprogramma’s in vrijwel alle wetenschapsgebieden.

Veel keuzeruimte

Bij de Universiteit Utrecht heb je de mogelijkheid een groot deel van je studie zelf vorm te geven, afhankelijk van jouw belangstelling, ambities en talenten. Ook buiten de grenzen van je opleiding. Jij volgt je eigen masterplan.

Actuele maatschappelijke vraagstukken

De Universiteit Utrecht staat midden in de samenleving. Utrechtse wetenschappers houden zich in onderzoek en onderwijs bezig met actuele maatschappelijke vraagstukken. Door zelf actief en kritisch met dat soort vraagstukken aan de slag te gaan, leer je hoe je wetenschappelijke kennis toepasbaar kunt maken voor de samenleving.

Ruimte voor talent

Wil je meer uit jezelf en je studie halen? Kies dan voor het zogenaamde honours-onderwijs van de Universiteit Utrecht: uitdagend, anders en kennisverdiepend. Het prikkelt je intellectuele nieuwsgierigheid, meningsvorming en creativiteit.

Internationale mogelijkheden

Steeds meer bachelor- en masterprogramma’s kun je in het Engels volgen. Steeds meer studenten van verschillende nationaliteiten komen dan ook naar Utrecht. Verleg zelf je grenzen en ga een tijdje aan een buitenlandse universiteit studeren. Het internationale netwerk van de universiteit biedt veel uitwisselingsmogelijkheden.

Parnassos

Parnassos is het cultuurcentrum van de Universiteit Utrecht. Alle kunstdisciplines zijn hier vertegenwoordigd: kunst, dans, film, fotografie, muziek en theater. Je kunt niet alleen gratis naar concerten of voor 5 euro een jaar lang naar de film, maar je kunt ook zelf aan de slag. Parnassos organiseert namelijk verschillende cursussen en workshops. Daarnaast is het mogelijk zalen, repetitieruimtes en de bar af te huren. Als Utrechtse student krijg je hier bovendien leuke kortingen!

Wil je zelf aan de slag op cultureel gebied? Neem dan een kijkje op de website van Parnassos Cultuurcentrum.

Contact Universiteit Utrecht

 www.uu.nl

Lees ook

studentenverenigingen utrecht
studeren
Abonneren op