U bent hier

Universiteiten in Utrecht

>> Direct naar het overzicht met universiteiten in Utrecht
 
Ben je van plan om te studeren in Utrecht? Dan kies je meestal voor een hbo-opleiding of Universitaire studie. Een universitaire studie start je na het behalen van een atheneum of gymnasium diploma. Overigens kun je meestal na het behalen van een bachelor aan een hogeschool of na een schakeljaar starten aan een universiteit. We schreven eerder een artikel over de uitzonderingen en toelatingseisen om te gaan studeren aan een hogeschool of universiteit.
 
Op deze pagina vind je informatie over studeren aan de universiteit. Studeren aan een universiteit in Utrecht betekent dat je studie start bij een van de bekendste universiteiten van Nederland: de UU, of wel de Universiteit Utrecht. Deze universiteit biedt diverse bacheloropleidingen, masters en schakelprogramma's. Onderstaand vind je meer informatie over de Universiteit Utrecht. 
 
tip: wil je weten welke universiteiten en bacherlorprogramma's het beste gewaardeerd worden in Nederland? Op de website Universitaire Bachelors zijn de beste opleidingen van de Nederlandse universiteiten gewaardeerd en in kaart gebracht.
 
Overzicht universiteiten Utrecht

Universiteit voor Humanistiek

De Universiteit voor Humanistiek is een kleine, levensbeschouwelijke universiteit, die zich laat inspireren door het humanistisch gedachtegoed.

Universiteit Utrecht

Kies je voor studeren aan de Universiteit Utrecht? Dan kies je voor een internationaal georiënteerde universiteit met veel mogelijkheden.