U bent hier

USR Triton (roeien)

De Utrechtse Studenten Roeivereniging "Triton" is opgericht op 5 oktober 1880 als sportvereniging voor Utrechtse studenten. Later is zij geëvolueerd in ook een studentenvereniging. Triton's hoofddoel is het faciliteren en organiseren van roeien in de breedste zin van het woord. Dit geldt voor breedtesport en topsport tegelijk. Ieder jaar melden zich bij Triton zo'n 500 nieuwe studenten aan, waarvan er maar 250 toegelaten kunnen worden vanwege beperkingen t.a.v. onze vloot en ons roeiwater. Van deze groep gaat een kleine groep wedstrijdroeien, waarbij ze zich meten met andere studenten uit heel Nederland, en zo'n negen keer per week trainen.

Combinatie van sportiviteit en gezelligheid bij Triton

Het grootste gedeelte gaat echter competitie roeien, wat betekent dat sportiviteit en gezelligheid gecombineerd worden. Deze groep roeit wel wedstrijden, maar traint in mindere mate. Het hoofddoel van Triton is om structureel bij de top-vijf beste roeiverenigingen van Nederland te horen, op zowel competitie- als wedstrijdgebied. Uiteraard willen we naast dit harde sportkarakter ook voldoende gezelligheid en ontspanning bieden voor al onze leden in de vorm van evenementen. 

Tijdens je studententijd doorgroein naar de top

Roeien is een echte studentensport. De meeste roeiers beginnen pas in hun studententijd. Iedereen start daardoor op hetzelfde niveau en je kunt als je wilt ook snel naar de top doorgroeien. Veel Tritonen gingen je voor door binnen een paar jaar de Nederlandse Kampioenschappen, Wereldkampioenschappen en sommigen zelfs de Olympische Spelen te bereiken! Met roeien train je niet alleen je armen, maar ook je buik, rug en benen. Een perfecte manier om fit en in vorm te blijven tijdens je studentenleven!

Contact Utrechtse Studenten Roeivereniging Triton

Verlengde Hoogravenseweg 13
3525 BB Utrecht

bestuur@usrtriton.nl
www.usrtriton.nl

Lees ook

studentenverenigingen utrecht
studeren
Abonneren op