U bent hier

RUS (rugby)

RUS – Rugbyende Utrechtse Studenten - is een unieke vereniging. Sinds haar oprichting op 18 september 1985 is zij de enige rugbyvereniging in Nederland met alleen vrouwelijke leden. Momenteel speelt RUS met een team in de Ereklasse en een team in de Eerste klasse. Hiermee is RUS de enige rugbyclub in Nederland met niet één maar twee damesteams in de competitie. En in die competitie doen ze het niet slecht; RUS is in seizoen 2011/12 landskampioen geworden!

Voor alle dames toegankelijk

Rugby is een sport voor alle dames: kort, lang, dik, dun, snel, langzaam. Voor ieder is er een passende positie. Het enige wat je nodig hebt is een portie lef, teamgeest en enthousiasme voor de sport. RUS heet dan ook alle vrouwelijke studenten die willen rugbyen welkom, met of zonder ervaring. Je zult niet de enige zijn die op het rugbyveld van RUS voor het eerst een rugbybal vast houd. Hoewel ervaring geen vereiste is, verwachten we wel goede inzet op het veld.

Sportvereniging en studentenvereniging

RUS is naast een serieuze sportvereniging ook een studentenvereniging, met alle gezelligheid die daar bij hoort. De derde helft, borrels, introweekenden, Sinterklaasfeesten, Nieuwjaarsdiners, tripjes naar het buitenland, het hoort er allemaal net zo goed bij als de trainingen en wedstrijden. Als kers op de taart gaat RUS ook ieder jaar aan het begin van de zomer naar een aantal internationale rugby toernooien welke het beste van twee werelden combineren: hoogstaand rugby en prachtige feesten!

Meetrainen met RUS

RUS traint iedere woensdag en vrijdag van 20:00 – 21:30 op sportcentrum Olympos.

Contact Rugbyende Utrechtse Studenten

rus-rugby.nl

Lees ook

studentenverenigingen utrecht
studeren
Abonneren op