U bent hier

Rinoceros (hockey)

De vriendenclub die in 1993 studenten hockey vereniging Rinoceros oprichtte heeft stand gehouden en bestaat vandaag de dag nog steeds, inmiddels in de vorm van een bloeiende vereniging met als uitgangspunten sportiviteit, gezelligheid en vrijblijvendheid.

Voor beginners en gevorderden

Rinoceros telt op dit moment ongeveer 85 leden. Dames en heren trainen bij ons gemengd, waarbij de training is opgedeeld in groepen. We hebben een beginnersgroep en een gevorderden groep. Hockeyervaring is dus niet vereist. We laten de groepskeuze vrij aan de leden.

Er wordt wekelijks op maandagavond van 21:00 tot 22:30 getraind op de velden van Maarssen. De weekenden ben je vrij. We spelen geen KNHB competitie. Studeren, in het weekend naar je ouders toe, of bij je oude club blijven spelen is bij ons dus goed mogelijk. Er zijn geen verplichtingen.

Interne competitie

Rinoceros heeft sinds een paar jaar besloten om wat meer ‘team’ gevoel in te wijden. Er worden aan het begin van het seizoen teams gevormd. Met deze teams spelen we een interne competitie. De teams zijn gemixt (beginners/gevorderden). De trainingen blijven bestaan zoals deze waren, alleen is om er om de week een interne competitie. Op dagen dat de interne competitie wordt gespeeld, is de avond verdeeld in een uur training en een half uur wedstrijden.

Activiteiten Rinoceros

Behalve hockey, speelt gezelligheid een grote rol in onze vereniging. Het hele jaar door worden er diverse activiteiten georganiseerd. Een kleine greep uit het programma: feesten, sinterklaas, schaatsen, bowlen, een dagje wintersport, een toernooi en borrels. Kortom, er valt genoeg te doen. Wil je graag zelf organiseren, dan is een functie in één van de commissies die Rinoceros rijk is wellicht wat voor jou! De activiteitencommissie is verantwoordelijk voor een maandelijkse gezellige en/of sportieve activiteit. De promotiecommissie probeert Rinoceros zo goed mogelijk te promoten met activiteiten als het plaatsen van posters en stickers, het schrijven van promotieteksten en studenten te enthousiasmeren om lid te worden.

Veel vrijheid en geen verplichtingen

Bovengenoemde principes blijken uitstekend te werken voor het aantrekken van nieuwe leden. Als student in een nieuwe stad, ben je wellicht op zoek naar nieuwe vrienden, een kamer, werk en een sportclub. Binnen Rinoceros heb je erg veel vrijheid (je hebt behalve contributie betalen, geen verplichtingen), dit spreekt veel mensen aan. De weekenden vrij zijn, biedt zeker in je eerste studiejaar de nodige voordelen.

Vrijblijvend kennismaken

Ben je enthousiast geworden? Om de sfeer te kunnen proeven, bieden we iedere student de mogelijkheid twee keer vrijblijvend mee te komen trainen alvorens te besluiten lid te worden.

Voor vragen over inschrijven, de trainingen, activiteiten kun je een email sturen naar onze secretaris. 

 

Combilidmaatschap Mhv Maarssen

Wil je als lid van Shv Rinoceros toch meer hockeyen en KNHB competitie spelen? Dan is een combilidmaatschap bij Mhv Maarssen mogelijk. Als combilid ben je lid bij Rinoceros en Mhv Maarssen. Als lid bij Mhv Maarssen train je nogmaals doordeweeks en heb je wedstrijden op zondag. Het voordeel van dit combilidmaatschap is dat je je contributie van Shv Rinoceros als korting krijgt op je lidmaatschap bij Mhv Maarssen. Hoe werkt het? Schrijf je in via de website van Mhv: http://www.mhvmaarssen.nl. Vul het inschrijfformulier in en meld bij opmerkingen dat je gebruik wil maken van het combilidmaatschap met Shv Rinoceros. Mhv Maarssen zal dan verder contact met je opnemen over je plaatsing in een team.

Contact Studenten Hockeyvereniging Rinoceros

secretaris.rinoceros@gmail.com
http://rinoceros.net

Lees ook

hbo studenten
hbo studenten
Abonneren op