U bent hier

Utrechtsch Studenten Concert (orkest)

Het Utrechtsch Studenten Concert repeteert iedere maandagavond in Parnassos onder leiding van dirigent Bas Pollard. Ruim 90 studenten vormen de basis van het orkest. Via een auditie zijn de orkestleden toegelaten tot het USConcert, waarna een studententijd vol muziek en gezelligheid verzekerd is. Het USConcert zet als studentenorkest bestaande uit amateurs, originele projecten neer; van een concert in een vrachtschip tot in het Concertgebouw, van muziek van Mahler tot muziek geschreven door levende componisten en van tournees in Budapest tot tournees in Macedonië. Kortom, het USConcert zit vol verassingen. 

Commissies Utrechtsch Studenten Concert

Binnen het orkest zijn vele commissies: van de kamermuziek- tot de feestcommissie. Ook de buitenlandse tournee wordt georganiseerd door de orkestleden zelf. Ieder jaar kiest de reiscommissie een andere bestemming. Het orkest heeft zelfs een eigen ledenblad! Zo zijn alle 90 orkestleden naast de muziek ook op andere manieren aan het orkest verbonden. Het is niet voor niets dat sinds de 192 jaar dat het orkest bestaat, er al een aantal USC-baby’s zijn geboren.

Wil je meer weten over hoe het is om lid te zijn bij het Utrechtsch Studenten Concert? Lees dan ook het interview met USConcert!

Contact Utrechtsch Studenten Concert

Kruisstraat 201
3581 GK Utrecht

info@usconcert.nl
www.usconcert.nl

Lees ook

studentenverenigingen utrecht
studeren
Abonneren op