U bent hier

US Cantorij (Koor)

De Utrechtse Studenten Cantorij is hét Universiteitskamerkoor van Utrecht. Het is een hecht kamerkoor waar enthousiasme en passie gecombineerd worden met ambitie en kwaliteit. Het koor werd in 1964 opgericht door Jaap Hillen. De koortraditie van de Universiteit Utrecht kan zelfs teruggevoerd worden tot 1636, toen deze alom bekende Europese universiteit werd gesticht en er een curriculum koorzang werd ingevoerd. In 2014 vierde de Utrechtse Studenten Cantorij haar 50e verjaardag, wat gevierd werd met verschillende lustrumconcerten, een tournee naar Frankrijk en het uitvoeren van J.S. Bachs magnum opus, de Hohe Messe.

Aankomende professionals en conservatorium studenten

Onderdeel van het beleid van de Utrechtse Studenten Cantorij is om jonge en aankomende professionals kansen te geven in de muziek en concertpraktijk. Het koor bestaat niet alleen uit de betere amateurzangers. Ook een groeiend aantal conservatoriumstudenten is lid. Daarnaast zijn er regelmatig jonge en aankomende professionals speciaal actief bij de Utrechtse Studenten Cantorij.

Open repetities US Cantorij

Als je eraan denkt om mee te zingen met de Cantorij ben je van harte welkom op een van onze open repetities. Deze repetities zijn vaak de eerste repetities van het nieuwe seizoen. Hou deze website en onze social media in de gaten om tijdig te weten wanneer deze repetities plaatsvinden!

Contact De Utrechtse Studenten Cantorij 

Kruisstraat 201
3581 GK, Utrecht

secretaris@uscantorij.nl
www.uscantorij.nl

Lees ook

studentenverenigingen utrecht
studeren
Abonneren op