U bent hier

SIB Utrecht (internationaal)

SIB-Utrecht is het best te omschrijven als een internationaal georiënteerde gezelligheidsvereniging mét inhoud. Wij zijn in staat om wereldse interesse met Utrechtse gezelligheid te combineren. SIB telt 200 leden, die zeer uiteenlopende studies volgen aan zowel de Hogeschool als de Universiteit. Het is een vereniging waar je lekker kunt borrelen, maar waar je ook Alexander Pechtold, Maarten van Rossem of de Commandant der Strijdkrachten aan de tand kunt voelen. Op de introperiode na zijn er geen verplichtingen. We kennen geen ontgroening of hiërarchie. Je kunt dus zelf beslissen hoe actief je bij ons wilt zijn!

De wekelijkse dinsdagavond

Iedere dinsdagavond vindt er een lezing, debat of discussie plaats over een internationaal onderwerp. Samen met de daarop aansluitende borrel vormt dit de kern van het verenigingsleven bij SIB Utrecht. Mogelijke onderwerpen zijn: internationale politiek, economie, wereldreligies, milieuproblematiek en mensenrechten.

Activiteiten

Naast wekelijks een algemeen toegankelijke inhoudelijke avond worden er ook talloze andere activiteiten georganiseerd, zowel inhoudelijk als niet inhoudelijk. Binnen SIB-Utrecht kun je actief worden bij commissies en genootschappen. Zij organiseren onder andere lezingen, debatten, feesten, reizen, gala’s, workshops, excursies, filmlezingen, weekendjes weg en etentjes voor de vereniging.

Met SIB kom je ergens

SIB organiseert onder andere liftwedstrijden en kleine reizen met bestemmingen als Griekenland, Barcelona en Istanbul. Ieder jaar is er een grote reis in de zomer, zo zijn we naar India en Georgië gegaan. Kenmerkend voor de SIB-reizen is de combinatie van inhoudelijke en gezelligheidsactiviteiten.

Kom langs!

Je kunt altijd vrijblijvend langskomen bij een lezing of borrel. De lezing vindt plaats op de dinsdagavond om 19.45u in Instituto Cervantes (Domplein 3) en de borrel vanaf 22.00u in onze stamkroeg Café Hemingway (Janskerkhof 6).

Meer weten? Ga naar www.sib-utrecht.nl of mail naar info@sib-utrecht.nl.

Contact Studentenvereniging voor Internationale Betrekkingen Utrecht

info@sib-utrecht.nl
www.sib-utrecht.nl
https://www.facebook.com/utrechtsib/
https://www.instagram.com/sibutrecht/

Lees ook

studentenverenigingen utrecht
studeren
Abonneren op