U bent hier

Jonge Democraten (politiek)

Jonge Democraten is een Nederlandse vrijzinnig-democratische politieke jongerenorganisatie opgericht in 1984. De JD is onafhankelijk maar is qua ideologie en standpunten vergelijkbaar met de electorale partij D66. Maar hoewel het een jongerenpartij is, gaat het vooral ook om het delen van interesse, expertise en idealen. Er wordt dus niet alleen maar over politiek gepraat. Lidmaatschap staat open voor jongeren van 12 tot 30 jaar. Momenteel heeft de JD ongeveer 5200 leden.

Afdeling Utrecht – Actief & actueel in Utrecht

De vereniging bestaat uit een Landelijk bestuur en verschillende afdelingsbesturen. De Jonge Democraten Utrecht is een actieve afdeling die wekelijks op maandag in Cafe The Florin een activiteit organiseren. De invulling van een maandagavond kan verschillen van een training, debat of panelgesprek tot een bezoek aan een redactie, wandelen met asielzoekers en aanschuiven bij een ouderenopvang.

Ideaal, Opinie, Debat, Politiek

Bij de Jonge Democraten kan je vrijwel met iedere interesse of expertise terecht. Het ene moment houden ze een discussie over stadslandbouw en een week later dragen ze speeches voor waarin ze pleiten voor een nieuw onderwijssysteem.

Er zijn werkgroepen, promotieteams, trainingsweekenden en een hele hoop andere activiteiten waar je met je maatschappelijke vragen, interessegebieden of politieke hypotheses terecht kan.

Gezellig en vrijblijvend

Bij de Jonge Democraten ben je lid van een politieke jongeren partij en ondersteun je deze dus financieel. Verder zijn er geen verplichtingen en is deelname aan activiteiten geheel vrijblijvend. Sommige leden komen drie keer per jaar naar een avond die zij interessant vinden, andere leden zijn dag in dag uit actief bij en voor de vereniging.

Boven al is het vooral gezellig. Een biertje na een meta gesprek over militaire interventies is behoorlijk gezond, dus dat wordt ook met liefde gedaan.

Contact Jonge Democraten Utrecht

voorzitter.utrecht@jd.nl
www.utrecht.jongedemocraten.nl

Lees ook

nieuw studiejaar
Abonneren op