U bent hier

CDJA (politiek)

Leuk dat je op de pagina klikt met politieke verenigingen, want dat betekent dat je de wereld om jou heen belangrijk vindt. Wil je eens kijken wat je met dat idee kan doen, dan nodigt het CDJA jou uit om eens bij het CDJA Utrecht langs te komen.

Waar staat het CDJA voor?

Ze geloven in de kracht van mensen die naar elkaar omzien. Dit komt naar voren in de vier grondslagen van het CDJA: publieke gerechtigheid, gespreide verantwoordelijkheid, rentmeesterschap en solidariteit. Dit is hun uitgangspunt bij het bespreken van maatschappelijke vraagstukken.

Wat doet het CDJA Utrecht?

Het CDJA Utrecht is een actieve jongerenvereniging waar de grondslagen concreet worden gemaakt in hun activiteiten, onder andere:

Politiek Café

Elke 3e maandag van de maandorganiseert het CDJA Utrecht een politiek café in de sociëteit van SSR-NU: een interessante spreker geefteen prikkelende lezing, waarna er ruimte is voor debat. Ze sluiten af met een gezellige borrel, deels op kosten van het CDJA Utrecht ;-).

Werkbezoeken

Omdat ze graag in contact willen zijn met de Utrechtse samenleving gaan ze op werkbezoek. Een voorbeeld is bezoek aan een TBS kliniek, een Hindu tempel of de Douwe Egberts fabriek.

Excursies

Ook gaan ze gemiddeld eens per jaar op excursie, zo krijg je een kijkje in de keuken van bijvoorbeeld het Europees Parlement en de Tweede Kamer.

Het CDJA bestuur nodigt jou graag uit om een activiteit te bezoeken.

Contact CDJA

utrecht@cdja.nl
www.cdja.nl

Lees ook

studentenverenigingen utrecht
studeren
Abonneren op