U bent hier

U.H.S.V. Anteros (LHBT+)

U.H.S.V. Anteros, opgericht op 22 juni 2010, is een kleinschalige gezelligheidsvereniging gericht op LHBT+ studenten. Zij hebben als doel om een gezelligheidsvereniging te zijn die LHBT+ studenten een plek biedt waar ze zichzelf kunnen zijn. Het is een kleinschalige vereniging met momenteel ongeveer 200 leden, waar iedere Utrechtse student welkom is!

Stamkroeg

De thuisbasis van U.H.S.V. Anteros is Café Bodytalk aan de Oudegracht 64, in Utrecht. Hier vindt iedere woensdag hun wekelijkse borrel plaats. Hier krijgen leden tevens verscheidene kortingen. Deze borrels zijn, net als de meeste feesten, altijd open, dus ook als je geen lid bent kun je gewoon langskomen! Kom je liever niet alleen naar de borrel? Neem dan contact op met het bestuur, en dan kunnen zij een borrelbuddy voor je regelen.

Activiteiten

Naast de wekelijkse borrels, zijn er iedere week 1 of meer activiteiten, georganiseerd door een van de 15 commissies die de vereniging rijk is. Zo gaan de leden bijvoorbeeld bowlen of op kroegentocht met de Activiteitencommissie, organiseert de Kookcommissie jaarlijks een kerstdiner en een wijnproeverij, en zorgt de Kunst- en Cultuurcommissie ervoor dat de leden wat meer cultuur bijgebracht wordt.
Naast de 15 commissies is de vereniging ook 3 disputen rijk. Deze hebben iedere maand een dispuutsavond, waar het dispuutsbestuur een activiteit voor haar leden organiseert. Het oudste dispuut is H.E.L.D., het mannendispuut dat wat meer corporaliteit in de vereniging probeert te brengen. Ook is er Paedia, een gemengd dispuut dat samen graag bordspellen speelt. Het derde dispuut is Dionysos: het gemengde cultuur- en wijndispuut.

Lid worden

Wil je lid worden? Dit kan gedurende het hele jaar. Aan het begin van het academische jaar vindt er ook een introductieperiode plaats, georganiseerd door de Introductiecommissie. In deze periode is er onder andere een introductiekamp, waar ook vaak leden komen die al wat langer bij de vereniging zitten. De introductieperiode en het introductiekamp zijn geen ontgroening.

Wil je weten hoe het is om lid te zijn van deze vereniging? Lees dan ook het interview met U.H.S.V. Anteros! Voor meer informatie over de vereniging, kun je een kijkje nemen op hun website, of contact opnemen met het bestuur.

Contact U.H.S.V. Anteros

Achter Sint Pieter 25
3512 HR  Utrecht
bestuur@uhsv-anteros.nl
uhsv-anteros.nl

 

Lees ook

Abonneren op