U bent hier

Utrechts Studentenkoor en orkest (koor en orkest)

Het Utrechts Studenten Koor en Orkest (USKO) is met ca. 130 studenten een van de grootste studentenmuziekgezelschappen van Nederland en staat onder leiding van Gilles Michels. Het USKO biedt studenten een unieke plek om hun liefde voor klassieke muziek op een gedreven en enthousiaste manier (verder) te ontwikkelen.

Bach muziek en andere klassieke muziek

Centraal hierin staat de muziek van Bach. Jaarlijks voert het USKO, in een driejarige cyclus, één van diens grootste werken uit: de Matthäus-Passion, de Johannes-Passion of de Hohe Messe. Deze cyclus vormt de eeuwigdurende hartslag van het USKO en is een van de meest onwrikbare tradities. Naast het Bachproject, voert het USKO jaarlijks nog twee andere programma’s uit, waarbij muziek uit allerlei verschillende perioden de revue passeren. Op die manier maken studenten kennis met de grote, bekende, maar ook met de kleinere en minder bekende werken uit de wereld van de klassieke muziek. Grote symfonische werken, alsook werken voor a-capellakoor, worden hierbij niet geschuwd.

USKO voor iedereen toegankelijk

Het USKO is toegankelijk voor iedereen, temeer omdat er voor het koor geen audities zijn; om lid te worden van het orkest dient wel een auditie te worden afgelegd. Het USKO is mede hierdoor een zeer gevarieerde studentenverenging, waarin jonge mensen van verschillende komaf en met verschillende interesses samen gepassioneerd muziek maken.

Contact Utrechts Studenten Koor en Orkest

Kruisstraat 201
3581 GK, Utrecht

usko@usko.nl
www.usko.nl

Lees ook

studentenverenigingen utrecht
studeren
Abonneren op