U bent hier

Overige studentenverenigingen in Utrecht

Naast gezelligheids-, sport- en religieuze verenigingen zijn er nog een hoop andere verenigingen in Utrecht. Van internationale verenigingen tot studentenverenigingen met een culturele inslag. Genoeg keuze in Utrecht in ieder geval..

STV STUK (toneel)

STUK is dé onafhankelijke Studenten Toneelvereniging voor studenten in de stad Utrecht. Of je nu liever voor of achter de schermen actief bent, iedereen met een voorliefde voor theater is welkom! Daarnaast organiseren we gezellige (thema)borrels en leuke activiteiten.

Vidius (studenten belangen)

VIDIUS (Voor Iedereen Die In Utrecht Studeert) studentenunie zet zich in voor de belangen van alle studenten in Utrecht op het gebied van onderwijs, huisvesting, openbaar vervoer, zorg en juridisch advies. Ben je geïnteresseerd in deze studentenvereniging? De belangrijkste informatie lees je hier op een rij.

Utrechts Studentenkoor en orkest (koor en orkest)

Het Utrechts Studenten Koor en Orkest (USKO) heeft ruim 130 studenten en is hiermee een van de grootste studentenmuziekgezelschappen van Nederland. Bij het USKO staat ontwikkeling binnen de klassieke muziek centraal. Deze studentenvereniging iets voor jou? Lees dan hier de belangrijkste info op een rij.

Utrechtsch Studenten Concert (orkest)

Het Utrechtsch Studenten Concert heeft ruim 90 studenten die de basis vormen van het orkest. Ben jij geke op muziek en wil je meer weten over deze studentenvereniging? Lees dan hier de belangrijkste info op een rij.

Utrechtse Studenten Bigband (Bigband)

Gek op jazz? Of vind je het gewoon gaaf om te spelen in een band? Dan is deze vereniging echt iets voor jou! Ze maken hier van elke gelegenheid weer een feestje! Lees hier meer en leer studenten kennen met dezelfde passie!

US Cantorij (Koor)

De Utrechtse Studenten Cantorij is een Universiteitskamerkoor die in 2014 zijn 50ste verjaardag vierde! Een historisch koor kun je wel zeggen. Een passie voor zingen? Lees hier dan meer over dit koor en zijn leden!

Studentenvrouwenkoor Medusa (koor)

Medusa is een studentenvrouwenkoor waar muziekstukken gezongen worden die variëren van licht-klassiek tot modern. Iedere donderdag komen deze gezellige dames samen. Geïnteresseerd? Lees hier dan meer!

KOSMU (muziek)

Het KOSMU is een koördinerend orgaan voor muziekgezelschappen in Utrecht. Het orgaan zorgt voor een bevordering van muzikale vorming van jongeren. Wil jij hier ook aan bijdragen? Lees er hier dan meer over.

ViaKunst (kunst & cultuur)

ViaKunst is een studentenvereniging waar alles draait om kunst en cultuur! Het is een vereniging zonder verplichtingen en ontgroening! Er worden vele leuke plekken bezocht. Benieuwd? Lees er hier meer over!

Kunstorkest (barokorkest)

Het kunstorkest is een studentenbarokorkest waar zowel bekende als onbekende muziek uit de periode 1600-1800 wordt gespeeld! Speel jij graag dit soort muziek? Lees hier dan meer over het studentenbarokorkest!

Utrecht Debating Society (debat)

Het UDS is een gezellige studentendebatvereniging waar diverse groepen studenten samenkomen om te debatteren. De vereniging staat ten alle tijden open voor elke student! Lees hier meer over de vereniging!

SIB Utrecht (internationaal)

SIB-Utrecht is een internationaal georiënteerde gezelligheidsvereniging waar de basis gevormd wordt met een wekelijkse lezing en borrel. Met wel meer dan 300 leden! Lees hier meer over deze leuke vereniging!

Jonge Democraten (politiek)

Jonge Democraten is een vrijzinnig-democratische politieke jongerenorganisatie. De JD is onafhankelijk maar is qua ideologie en standpunten vergelijkbaar met de electorale partij D66. Lees er hier meer over!

ESN Utrecht (internationaal)

Erasmus Student Network Utrecht gives advice about the best bars and clubs, transportation, housing and all practical information you need. It creates a platform for international students. Read more here.

Enactus Utrecht (sociaal ondernemerschap)

Wil jij leren ondernemen en tegelijkertijd iets betekenen voor jouw omgeving? Bij Enactus Utrecht doe je ervaring op met sociaal ondernemerschap. Je krijgt trainingen en workshops. Lees hier wat nog meer!

CDJA (politiek)

Waar staat het CDJA voor? Ze geloven in de kracht van mensen die naar elkaar omzien. Dit komt naar voren in de vier grondslagen van het CDJA. Lees hier wat deze zijn en wat het CDJA voor jou kan doen.

AIESEC Utrecht (internationaal)

AIESEC is een vereniging waar je internationale ervaringen met elkaar kunt delen. Samen met elkaar probeer je hierdoor een positieve invloed uit te oefenen op recente ontwikkelingen. Lees er hier meer over!

AEGEE Utrecht (internationaal)

AEGEE is een vereniging waar je internationale studenten kunt ontmoeten. Deze ontmoet je op reizen en events! Deel ervaringen en leer samenwerken met andere internationals! Lees hier meer over de vereniging!

U.H.S.V. Anteros (LHBT+)

Anteros is een Utrechtse gezelligheidsvereniging die zich richt op LHBT+ studenten. Geïnteresseerd? Lees er hier meer over!