U bent hier

U.V.S.V./N.V.V.S.U.

U.V.S.V./N.V.V.S.U. is een afkorting voor de Utrechtsche Vrouwelijke Studenten Vereeniging/Nieuwe Vereniging van Vrouwelijke Studenten te Utrecht en wordt ook wel ‘de Club’ genoemd. In 1899 is de U.V.S.V. opgericht en met haar 1400 leden is ze de op één na grootste studentenvereniging van Utrecht en de grootste ongemengde vereniging van Nederland. 

Monumentaal pand in centrum

De Club is gevestigd aan de Drift 19 in een monumentaal pand. De Drift is midden in het centrum van Utrecht gelegen en is dus altijd goed te bereiken. De sociëteit heeft als naam ‘Hestia’, godin van huis en haard. De naam van de sociëteit geeft de sfeer van de vereniging aan. 

Ongemengde vereniging

Lid worden van een studentenvereniging is een goede manier om veel nieuwe mensen te leren kennen. Dit is natuurlijk erg leuk, zeker als je alleen naar Utrecht bent gekomen. Het unieke aan de Club is dat er alleen maar meisjes lid zijn. Dit kan je misschien afschrikken, maar je zult al snel merken dat dit juist erg gezellig is. Het zorgt voor hechte vriendschappen, fantastische feesten en veel gedeelde interesses. 

Veel activiteiten

Een ongemengde vereniging betekent natuurlijk niet dat je altijd alleen maar meisjes om je heen hebt. Er worden het hele jaar door veel activiteiten georganiseerd in samenwerking met de jongens van het USC (de mannelijke tegenhanger) en natuurlijk hebben ze ook de Woo nog, de studentendiscotheek op het Janskerkhof. Deze kun je bezoeken met al je vriendinnen van de U.V.S.V./N.V.V.S.U.

Jaarclubs en families

De Club heeft verschillende verbanden die erg belangrijk zijn. Zo vormt iedereen in haar eerste jaar een jaarclub van 15 tot 20 meisjes en komen veel meisjes in een U.V.S.V.-huis te wonen. Iedere jaarclub sluit zich ook aan bij een familie. Een familie bestaat uit verschillende jaarclubs, uit elk jaar één, op deze manier leer je ook oudere leden kennen.

Diverse activiteiten

Er zijn veel verschillende meisjes lid bij de U.V.S.V./N.V.V.S.U. Iedereen is anders en dit is alleen maar leuk. Er worden ook veel verschillende activiteiten georganiseerd. Je kunt zelf bepalen aan welke van de georganiseerde activiteiten je mee wilt doen. Op die manier kun je zelf bepalen hoeveel tijd je hieraan wilt besteden en kun je helemaal je eigen invulling geven aan je tijd bij de U.V.S.V./N.V.V.S.U.

Twijfel je nog of een studentenvereniging iets voor jou is? Lees hier alle voor- en nadelen van lid worden bij een vereniging!

Contact U.V.S.V./N.V.V.S.U.

Drift 19
3512 BR Utrecht

bestuur@uvsv.nl
www.uvsv.nl

Lees ook

hbo studenten
hbo studenten
Abonneren op