U bent hier

Spontaan

Spontaan is een groep enthousiaste studenten van verschillende studierichtingen die in juni 2004 samen zijn gekomen. De kerndoelstelling van de vereniging is sociale betrokkenheid een vaste plek te geven in het bruisende Utrechtse studentenleven. Iedereen is welkom is en er zijn geen verplichtingen. Alle leden komen van verschillende studierichtingen en achtergronden. Alle leden hebben evenveel te zeggen en kunnen met ideeën komen. Dit kan verschillen van het verzorgen van een ontbijtje voor mantelzorgers tot het organiseren van een lezing; alle ideeën zijn bij hen welkom.

Verschillende commissies

We hebben verschillende commissies zoals bijvoorbeeld de “Adopteer een Oma” commissie. Deze commissie koppelt ouderen aan studenten in Utrecht. Maar dit gebeurt niet zomaar; net als bij een echte adoptie zoeken zij oma’s/opa’s en studenten die bij elkaar passen. Met in hun achterhoofd kwesties als geïsoleerde ouderen en verminderd begrip tussen generaties, koppelen zij studenten met oma’s en opa’s die van sport houden, muziek maken of willen leren breien!

Een ander voorbeeld is de commissie “Spontaan aan de Bak”. Met deze commissie knappen ze de kinderkamers op van Utrechtse gezinnen die leven rond de armoedegrens. De bakfiets gebruiken ze om verf, gereedschap etc. te vervoeren. Bij het klussen kunnen ze alle hulp gebruiken, dus ook als je (nog) geen lid bent van Spontaan ben je welkom om te helpen klussen!

Benefietfeestjes

Regelmatig organiseren ze benefietfeestjes en –etentjes om kleine vrijwilligersprojecten in het buitenland te steunen. Daarnaast organiseren ze verschillende activiteiten om met een kleine bijdrage hun sociale betrokkenheid te tonen.

Spontaan is gezellig

Bovenal is Spontaan vooral gezellig! Eens per maand is er de vaste maandagavondborrel om gezellig bij te kletsen. Vier keer per jaar is er de seizoensactiviteit: wandelen in de herfst, roeien in de zomer – het is altijd een verrassing! En elk jaar organiseren ze een liftwedstrijd. In het verleden zijn ze al naar Keulen, Berlijn en Kopenhagen geweest! Dus wil je een leuke studententijd maar ook vrijwilligerswerk doen/inzetten voor goede doelen? Dan is Spontaan "the place to be"!

Contact studentenvereniging Spontaan

Achter Sint Pieter 25
3512 HR Utrecht

contact@spontaanutrecht.nl
www.spontaanutrecht.nl

Lees ook

studeren students study
Studenten must haves rugtas
Abonneren op