U bent hier

Gezelligheidsverenigingen in Utrecht

Studenten gezelligheidsverenigingen zijn studentenverenigingen die niet speciaal gericht zijn op een bepaalde sport, religie of sociaal doel, maar vooral op samen activiteiten organiseren en genieten van je studententijd.

Bij gezelligheidsverenigingen is het absoluut niet het doel om alleen maar te drinken en te feesten, maar juist ook om jezelf te ontwikkelen, om elkaar te stimuleren om een studie te halen. In Utrecht vind je de onderstaande gezelligheidsverenigingen.

Studentenvereniging Cognatio

L.S.V. Cognatio is de landelijke studentenvereniging voor studenten van Hogeschool Tio met meer dan 600 actieve leden in vijf verschillende steden.

Spontaan

Spontaan is een studentenvereniging waarbij het doen van gekke spontane activiteiten centraal staat. Iedere keer is het weer een verassing wat je gaat doen! Gek op dit soort avonturen? Lees hier dan meer!

U.V.S.V./N.V.V.S.U.

Deze Utrechtse studentenvereniging bestaat enkel en alleen uit vrouwen! Dit zorgt voor hele leuke feesten, hechte vriendschappen en gedeelde interesses. Spreek dit je aan? Dan hier alle info voor je op een rij.

S.S.R.-N.U.

Vrienden maken voor het leven, discussiëren aan de bar, het organiseren van talloze activiteiten en borrelen tot de zon opkomt: nergens ervaar je je studententijd zo intens als bij S.S.R.-N.U! Lees hier meer.

Utrechtsch Studenten Corps

Het Utrechts Studenten Corps (USC) is een studentenvereniging die bestaat uit wel duizend mannelijke leden. Ze organiseren activiteiten op elk gebied. Soms samen met een vrouwelijke vereniging. Lees hier meer!

Unitas S.R.

Unitas S.R is een van de grootste verenigingen van Utrecht. Het draait hier om studiegerelateerde activiteiten maar vooral ook veel ontspanning. Een vereniging waar je kunt leren van je medeleden. Lees hier meer.

UMTC

Studentenverening UMTC is een gezelligheidsvereniging waar het gaat om het hebben van een goede sociale contact tussen leden onderling. Wil jij ook een tweede thuis creëren? Lees hier dan meer over UMTC.

C.S. Veritas

Veritas is 130 jaar oud en met 1800 leden de grootste gemengde studentengezelligheidsvereniging in Utrecht. De basis van de vereniging wordt gevormd door jaarclubs.Spreekt dit je aan? Lees hier dan meer!

Biton

Utrecht telt vele gezelligheidsverenigingen, waaronder Biton. Dit is een studentengezelligheidsvereniging waar kleinschaligheid, gelijkwaardigheid, vrijblijvendheid en diversiteit centraal staan. Hier meer informatie.