U bent hier

Studentenverenigingen in Utrecht

Utrecht is een gezellige, bruisende studentenstad. In Utrecht studeer je aan kwalitatieve hogescholen en universiteiten. Naast je studie wil je natuurlijk volop genieten van het studentenleven.

Lid worden bij een studentenvereniging in Utrecht

Heb je gedacht aan lid worden van een Utrechtse studentenvereniging? De ruim 20 studentenverenigingen in Utrecht helpen je om nieuwe mensen te leren kennen en een waardevol netwerk in op te bouwen. Tijdens de UIT (Utrechtse Introductie Tijd) kom je in contact met de studentenverenigingen. Je kunt naar open feesten en zelf beslissen of een (én welke) studentenvereniging iets voor jou is. Sommige studentenverenigingen hebben een ontgroening en veel verplichtingen, andere juist niet. Er is dus voor iedereen een leuke studentenvereniging in Utrecht!

Twijfel je nog of lid worden van een studentenvereniging iets voor jou is? Kijk dan ook op onze pagina over wel of niet lid worden bij een studentenvereniging.

Gezelligheidsverenigingen in Utrecht

Studenten gezelligheidsverenigingen zijn studentenverenigingen die niet speciaal gericht zijn op een bepaalde sport, religie of sociaal doel, maar vooral op samen activiteiten organiseren en genieten van je studententijd.

Sportverenigingen in Utrecht

Een vereniging waar je sport en de gezelligheid van een studentenvereniging kunt combineren is altijd leuk tijdens je studententijd. Utrecht biedt een groot aanbod van studentensportverenigingen. Van roeien tot tennis en zeilen. Voor elke student is er wel een sport te vinden!

Overige studentenverenigingen in Utrecht

Naast gezelligheids-, sport- en religieuze verenigingen zijn er nog een hoop andere verenigingen in Utrecht. Van internationale verenigingen tot studentenverenigingen met een culturele inslag