U bent hier

Studentenverenigingen in Utrecht

Utrecht is een gezellige, bruisende studentenstad. In Utrecht studeer je aan goede hogescholen en universiteiten. Naast je studie wil je natuurlijk volop genieten van het studentenleven.

Lid worden bij een studentenvereniging in Utrecht

Heb je gedacht aan lid worden van een Utrechtse studentenvereniging? De ruim 20 studentenverenigingen in Utrecht helpen je om nieuwe mensen te leren kennen en een waardevol netwerk in op te bouwen. Tijdens de UIT (Utrechtse Introductie Tijd) kom je in contact met de studentenverenigingen. Je kunt naar open feesten en zelf beslissen of een (én welke) studentenvereniging iets voor jou is. Sommige studentenverenigingen hebben een ontgroening en veel verplichtingen, andere juist niet. Er is dus voor iedereen een leuke studentenvereniging in Utrecht! Twijfel je nog of lid worden van een studentenvereniging iets voor jou is? Kijk dan ook op onze pagina over wel of niet lid worden bij een studentenvereniging.

Wil je niks missen van de studentenverenigingen in Utrecht?

Meld je aan voor onze nieuwsbrief

Gezelligheidsverenigingen in Utrecht

Studenten gezelligheidsverenigingen zijn studentenverenigingen waar gezelligheid voorop staat. De leden organiseren samen activiteiten en genieten van hun studententijd.

Sportverenigingen in Utrecht

Bij een studentensportvereniging combineer je sport met de gezelligheid van een studentenvereniging. Zo blijf je tijdens je studententijd fit en leer je nieuwe mensen kennen!

Studieverenigingen in Utrecht

Hier vind je een overzicht van alle studieverenigingen uit Utrecht Studentenstad. Een studievereniging is iets anders dan een studentenvereniging. Een studievereniging is verbonden aan een specifieke studie.

Overige studentenverenigingen in Utrecht

Naast gezelligheidsverenigingen, sportverenigingen en religieuze verenigingen zijn er nog veel meer studentenverenigingen in Utrecht. Van politieke verenigingen tot culturele studentenverenigingen!