U bent hier

Marnix Academie

De Marnix Academie in Utrecht (vijftien minuten lopen van NS-station Utrecht Overvecht) is als zelfstandige  hogeschool gespecialiseerd in de Lerarenopleiding basisonderwijs. Je kunt naast de reguliere pabo kiezen voor de Academische lerarenopleiding basisonderwijs. 

Bekwame, betrokken en bevlogen leraren

Zij leveren geen standaardleraren af, maar bekwame, betrokken en bevlogen leraren met lef. Bij de Marnix Academie krijg je les van docenten die universitair geschoold zijn en/of zelf voor de basisschoolklas hebben gestaan. Zij weten als geen ander hoe ze jou het beste kunnen voorbereiden. Je krijgt de meest actuele vakkennis en leert hoe je onderwijs- en leerprocessen moet vormgeven.

Pedagogische aanpak

Marnix gaat nog verder om van jou een deskundige leraar te maken. Tijdens de studie leer je om te gaan met emoties van kinderen en nieuwsgierig te zijn naar wat hen beweegt. Je krijgt hart voor je leerlingen en laat je inspireren door een levensbeschouwelijke overtuiging, krachtige voorbeelden en belangrijke waarden. Dat stelt jou in staat een eigen pedagogische aanpak te ontwikkelen. Zodat jij straks kinderen kunt helpen ontdekken hoe de wereld in elkaar steekt en de bevlogen leraar wordt waar ouders hun kinderen aan toevertrouwen.

Christelijk basisonderwijs

Elk jaar studeren zo’n 1200 studenten in verschillende studiejaren aan deze hogeschool. De Marnix Academie heeft een open christelijk karakter en biedt plaats aan jouw persoonlijke keuzes. De Marnix Academie hecht er waarde aan dat de toekomstige leraar openstaat voor en leert omgaan met de diversiteit onder leerlingen, ouders en collega’s. Daarom is het een rijkdom dat er zoveel mensen met verschillende achtergronden en levensovertuigingen bij hen studeren die met elkaar het gesprek aangaan. Tijdens de opleiding werk je ook aan het Diploma Christelijk Basisonderwijs (DCBO). Wanneer je je opleiding afrondt, ontvang je dit extra diploma. Hiermee ben je voor het christelijk onderwijs van nog meer waarde. Met het getuigschrift van Marnix kun je in het gehele basisonderwijs aan de slag.

Als je de opleiding pabo volgt, word je in vier jaar opgeleid tot leraar basisonderwijs. Dat betekent een boeiende en leerzame tijd aan een van de beste pabo's van Nederland.


Contact Marnix Academie

www.marnixacademie.nl

Lees ook

hbo studenten
hbo studenten
Abonneren op