U bent hier

Hogescholen in Utrecht

Wil je een hbo-studie in Utrecht volgen? In de Domstad zijn verschillende hogescholen met een breed opleidingsaanbod. Een hbo-studie start je vaak na het afronden van je havo-diploma. Wij zochten daarom voor je uit wat je moet weten als je van havo naar hbo gaat. Overigens kiezen ook veel scholieren om van vwo naar hbo te gaan. Met een havo-diploma, een vwo-diploma of een mbo 4-diploma is het mogelijk om een opleiding aan een hogeschool te volgen. Hieronder vind je het complete overzicht van hogescholen in Utrecht. Kies gemakkelijk jouw hogeschool en hbo-opleiding!

Wil je niks missen van het studentenleven in Utrecht Studentenstad?

Meld je aan voor onze nieuwsbrief

 

TIAS School for Business and Society Utrecht

Bij TIAS School for Business and Society doceren ze vanuit de gedachte dat inzichten van vandaag niet de oplossingen van morgen zijn. Daarom leggen ze, naast het overbrengen van kennis en vaardigheden, de nadruk vooral op het stimuleren van een kritische, nieuwsgierige benadering.

Fontys Hogescholen Utrecht

Fontys is een scholengemeenschap met verschillende locaties in Nederland. Fontys biedt verschillende onderwijstypen aan: hbo-bachelor, master, cursus/training en post hbo-opleiding.

Hogeschool Tio Utrecht

Hogeschool Tio is een bekende Nederlandse Hogeschool die opleidingen aanbiedt op het gebied van hotelmanagement, eventmanagement, toerisme en business. Tio is gelegen aan de historische singelgracht.

InterCollege Business School Utrecht

InterCollege Business School is een particulier opleidingsinstituut, in 1979 opgericht door Anton Dreesmann, die daarmee het gebrek aan adequaat opgeleide mensen voor een hospitality rol wilde oplossen.

Hogeschool Geesteswetenschappen Utrecht

De Hogeschool Geesteswetenschappen te Utrecht (HGU) is een opleidingsinstituut dat zich richt op het verzorgen van beroepsopleidingen voor de (geestelijke)gezondheidszorg, religiestudies, filosofie en spiritualite

Hogeschool voor de Kunsten Utrecht

De Hogeschool voor de Kunsten Utrecht (HKU), onderscheidt zich met hoger onderwijs in de kunsten en de media en is een drijvende kracht in opleidingen en innovatie voor de creatieve industrie.

Marnix Academie

De Marnix Academie is als zelfstandige hogeschool gespecialiseerd in de Lerarenopleiding basisonderwijs. Je kunt naast de reguliere pabo kiezen voor de Academische lerarenopleiding basisonderwijs.

Hogeschool Utrecht

Hogeschool Utrecht biedt een volwaardig aanbod: deeltijd en duaal hbo, masters, post-hbo en cursussen. De HU bestrijkt bijna alle maatschappelijke velden.

EuroCollege Hogeschool

Welkom op het eurocollege: de best presterende school van nederland. EuroCollege is een kleinschalige, particuliere school die mbo- en hbo-opleidingen aanbiedt met de studierichtingen events, hotel, tourism, business, finance, asian studies en entrepreneurship. Een unieke school die zich ‘de best presterende school van Nederland’ mag noemen.