U bent hier

Studeren in Utrecht

Je bent er uit, je start met studeren in Utrecht. De basis van je studententijd is het kiezen van de onderwijsinstelling en studie die bij jou past. Utrecht heeft diverse hogescholen en universiteiten die tientallen hbo- en wo-opleidingen aanbieden. Ook kun je in Utrecht makkelijk de overstap overstap van mbo naar hbo maken. En weet je al of je lid wordt van een van de Utrechtse studentenverenigingen? We informeren je graag over alle opties.

Mis je informatie en wil je meer weten over je studeren in Utrecht? Mail ons en we gaan op zoek naar het antwoord voor je.

Universiteiten in Utrecht

Ga je studeren aan de Universiteit van Utrecht (UU)? Veel opleidingen van de Universiteit Utrecht worden goed beoordeeld. Aan de Universiteit van Utrecht kun je opleidingen, masters en schakelprogramma's volgen. Je vindt hier alle relevante info over de UU.

Hogescholen in Utrecht

Ben je van plan om een HBO studie in Utrecht te gaan volgen? Je kunt terecht bij een van de hogescholen in Utrecht. Hogescholen gevestigd in Utrecht bieden samen een diversiteit aan opleidingen, schakelprogramma's en minors. Welke HBO studie in Utrecht kies jij?

Studentenverenigingen in Utrecht

Tijdens je Utrechtse studententijd kun je lid worden van een gezelligheidsvereniging, sportvereniging of religieuze verenigingen. Utrecht biedt studentenverenigingen met en zonder ontgroening. We hebben alle informatie over studentenverenigingen in Utrecht voor je op een rij gezet.

Zo werkt afstuderen

Je studententijd loopt een keer ten einde. Maar voordat het zover is, moet je eerst nog even afstuderen! Hier vind je hoe afstuderen werkt en wat je moet regelen als je bent afgestudeerd. Ook geven we een aantal tips om je voor te bereiden op het afstuderen.

Wat is ontgroening?

Heb je besloten dat je lid wilt worden van een studentenvereniging? Dan heeft jouw studentenvereniging misschien ook een ontgroening, ook wel kennismakingstijd (KMT) genoemd. Maar wat is een ontgroening precies? En hoe moet je je voorbereiden op een ontgroening?

Studeren in het buitenland

Tijdens je studententijd kan je ervoor kiezen om een deel van je studie in het buitenland te volgen. Denk bijvoorbeeld aan een semester of stage in een ander land. Wij hebben wat zaken voor je uitgezocht.

Waarom lid worden bij een studentenvereniging?

Waarom lid worden van een studentenvereniging in Utrecht? Als lid van een studentenvereniging leer je nieuwe mensen kennen en je komt gegarandeerd op leuke feestjes. Je moet wel zin hebben in bepaalde verplichtingen. Wat zijn de voor- en nadelen van lid worden als student?

Overstappen van mbo naar hbo

Je bent in het bezit van een mbo-diploma en denkt erover om over te stappen naar het hbo. Kijk voordat je start met een hbo-studie of je recht hebt op een lening bij DUO en regel op tijd de inschrijving. Hoe werkt dat eigenlijk?

Toelatingseisen hogeschool of universiteit

Ga je studeren aan een hogeschool of universiteit? Dan gelden speciale toelatingseisen waar elke student aan moet voldoen. We hebben de belangrijkste voorwaarden om te studeren aan een HBO of Universiteit voor je op een rij gezet.

UIT week

Je studententijd in Utrecht wordt ingeluid met de Utrechtse Introductieweek Tijd (UIT). Tijdens deze 5 dagen leer je Utrecht kennen. Mooie feestjes, medestudenten ontmoeten en kennis maken met studentenverenigingen in Utrecht staan centraal. Lees meer over de UIT.

Waarom studeren in Utrecht?

Ben je er niet uit in welke stad je gaat studeren? Misschien is Utrecht de studentenstad voor jou. Sommige studenten twijfelen tussen studeren in Amsterdam of Utrecht. De redenen om te studeren in Utrecht? We hebben ze op een rij gezet.

Van mbo naar hbo

Ben je in het bezit van een niveau 3 of 4 diploma van het mbo en denk je erover om door te studeren? Dan moet je dat zeker gaan doen! Maar hoe werkt dat eigenlijk?

DUO

DUO faciliteert de financiering en informatie die studenten en onderwijsinstellingen nodig hebben om onderwijs te volgen. Wat moet je weten vanuit DUO tijdens je studie?

Waarom lid worden bij een studentenvereniging?

Waarom lid worden van een studentenvereniging in Utrecht Studentenstad? Als lid van een studentenvereniging leer je nieuwe mensen kennen en je komt gegarandeerd op leuke feestjes. Je moet wel zin hebben in bepaalde verplichtingen. Wat zijn de voor- en nadelen van lid worden als student?